Rogan josh met lamsvlees

    Rogan josh met lamsvlees

    16keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze rijke, aromatische lamscurry is heerlijk verwarmend op een kille winterdag. Het gerecht is heel gemakkelijk te bereiden en hoeft maar kort te stoven. Serveer hierbij warm naanbrood met knoflook en koriander.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. arachide- of zonnebloemolie
    • 1 ui, kleingesneden
    • 1 oranje paprika, in blokjes
    • 1 zoete aardappel (bataat), geschild en in blokjes
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 1 eetl. matig scherp kerriepoeder
    • 500 g lamsfilet, in stukjes van 3 cm
    • 2 dl runderbouillon (van blokje)
    • 2 eetl. tomatenpuree
    • 4 eetl. yoghurt
    • 2 eetl. fijngesneden korianderblad
    • 2 eetl. amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui, paprika, zoete aardappel en knoflook 4-5 min. onder af en toe omscheppen, zonder ze te laten kleuren.
    2. Roer het kerriepoeder door het groentemengsel en bak dit nog even. Voeg het lamsvlees toe en schep dit om, zodat het goed met het specerijenmengsel bedekt is.
    3. Voeg de bouillon en tomatenpuree toe en breng de curry aan de kook. Draai het vuur laag en laat hem afgedekt 15 min. zachtjes pruttelen, tot het vlees en de groenten gaar zijn. Voeg zo nodig nog wat zout en peper toe. Roer de yoghurt en koriander door de curry, strooi het amandelschaafsel erover en serveer hem.

    Variatie

    Vervang de zoete aardappel door pompoen (geschild, in blokjes).

    … of probeer dit

    Laat voor een vegetarische versie het lamsvlees achterwege. Bak de groenten zoals aangegeven in stap 1. Voeg het kerriepoeder toe en schep de groenten nog 1 min. om. Voeg dan 1 kleine bloemkool (in roosjes), 2 dl groentebouillon (van blokje) en 2 eetl. pindakaas met stukjes noot toe. Breng de curry aan de kook en laat hem afgedekt 10 min. pruttelen tot de bloemkool gaar is. Voeg eventueel wat zout en peper toe. Roer er 100 g spinazie door tot de blaadjes slinken. Voeg 4 eetl. slagroom of crème fraîche toe in plaats van yoghurt en strooi er in plaats van amandelen geroosterde cashewnoten over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - 30 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren