Rundvleessoep met bier en gekarameliseerde ui

    Rundvleessoep met bier en gekarameliseerde ui

    4keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Zoete, gekarameliseerde uien geven deze soep met dichtgeschroeide reepjes rundvlees en bier een rijke smaak. Hij is snel klaar en smaakt heerlijk met knapperig stokbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 30 g boter
    • 2 eetl. olijfolie
    • 500 g uien, in dunne ringen
    • 2 theel. fijne kristalsuiker
    • 300 g haasbiefstuk, in plakjes van 2 cm dik
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 2½ dl bruin bier
    • 1 laurierblaadje
    • 7 dl runderbouillon (van blokjes)
    • 2 eetl. fijngesneden bladpeterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de boter met 1½ eetl. olijfolie in een grote pan met zware bodem en schep de uienringen en suiker hierin om. Bak de uienringen afgedekt 10 min. op matig vuur onder af en toe omscheppen. Neem het deksel van de pan, draai het vuur wat hoger en bak de uien nog 5 min. onder af en toe omscheppen tot ze zacht en goudbruin zijn.
    2. Verhit terwijl u de uien bakt een zware koekenpan tot deze zeer heet is. Bestrijk de vleesreepjes met de resterende olie en bestrooi ze met wat zout en peper. Bak ze aan elke kant ca. 3 min. (keer ze halverwege) goudbruin maar zorg dat ze van binnen roze blijven. Schep ze op een snijplank en houd ze warm onder aluminiumfolie.
    3. Voeg de knoflook, het bier en de laurier toe aan de uien. Breng dit aan de kook en laat het onafgedekt 5 min. pruttelen. Voeg de bouillon en wat zout en peper toe. Breng de soep aan de kook.
    4. Snijd het vlees in reepjes Snijd de repen vlees in dunne reepjes. Voeg de vleessappen toe aan de soep. Verwijder de laurier. Schep de soep in wijde kommen en verdeel de reepjes vlees erover. Strooi de peterselie over de soep en serveer.

    Variaties

    • Vervang het bier door extra bouillon en 1-2 eetl. worcestersaus of sojasaus. • Gebruik een takje tijm in plaats van laurier.

    … handig idee

    Hebt u een restje gebraden rund- of lamsvlees dan kunt u dat in deze soep verwerken. Snijd het vlees in dunne reepjes, voeg het toe aan de soep en laat het 2-3 min. opwarmen.

    … werk vooruit

    U kunt de basissoep 2 dagen van tevoren bereiden. Laat hem snel afkoelen en bewaar hem tot gebruik afgedekt in de koelkast. Bak het vlees terwijl u de soep opwarmt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren