Salade met tartaar en tortillachips

    Salade met tartaar en tortillachips

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Deze eenvoudige, lauwwarme salade is verrassend van textuur en snel klaar. Serveer hierbij zure room of Griekse yoghurt als tegenwicht voor de chilivlokken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g rundertartaar
    • 5 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 theel. chilivlokken
    • 2 eetl. zongedroogdetomatenpuree
    • 3 eetl. fijngesneden verse oregano, of 1 theel. gedroogde
    • sap van 1 citroen
    • ½ krop ijsbergsla, in stukjes gescheurd
    • 2 rijpe avocado's, in plakjes
    • 1 rode ui, in dunne ringen
    • 3 tomaten, kleingesneden
    • 75 g tortillachips

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit een grote koekenpan met zware bodem, verbrokkel hierin de tartaar en bak het tartaargehakt al omscheppend 2-3 min. tot het rul is.
    2. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak het tartaargehakt nog 6-8 min. onder regelmatig omscheppen, tot het licht kleurt. Roer er de tomatenpuree, de oregano en het citroensap door. Laat het nog 2-3 min. pruttelen op laag vuur en voeg wat zout en peper toe.
    3. Doe terwijl u het tartaargehakt bakt de slablaadjes, plakjes avocado, uienringen en tomaten in een wijde schaal. Voeg het tartaargehakt toe en schep de salade losjes om. Strooi er wat tortillachips over en geef de rest er apart bij in een schaaltje. Serveer de salade direct.

    Variaties

    • Vervang de chilivlokken en zongedroogdetomatenpuree door 2-3 eetl. zoete chilidipsaus en vervang de oregano door fijngesneden korianderblad. • Gebruik limoensap in plaats van citroensap.

    Serveeridee

    Serveer er wat meer tortillachips bij, of maak de maaltijd wat voedzamer door er geroosterde pitabroodjes (in stukken gescheurd) bij te serveren.

    Kooktip

    Schuiven er onverwacht meer mensen aan, voeg dan aan het einde van stap 2 400 g rode kidney-, borlotti- of pintobonen (uit blik, afgespoeld) toe aan de pan en laat deze goed doorwarmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren