Brandewijn-braam saus

    Brandewijn-braam saus

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een eenvoudige saus om bij ijs, taart of zelfs pannenkoeken te serveren. Serveer warm bij vanilleijs of laat het afkoelen en serveer met bijvoorbeeld cheesecake.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 575g verse bramen
    • 150g suiker
    • 1 eetlepel brandewijn
    • 2 eetlepels maïzena
    • 60 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de bramen, suiker en brandewijn in een steelpan en zet op middelhoog vuur. Breng langzaam aan de kook en kook tot de bramen zacht zijn geworden, in ongeveer 10 minuten. Los de maïzena op in het water en roer door de bramen. Blijf koken en roeren tot de saus dikker is geworden en de gewenste consistentie heeft bereikt, na ongeveer 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren