Saucijsjes in groentesaus met cider

    Saucijsjes zijn terug van weggeweest en zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. In dit recept worden malse kalkoensaucijsjes gaar gestoofd in een heerlijke tomaten-groentesaus met fruitige cider. Geef er knapperig stokbrood bij.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. plantaardige olie
    • 8 kalkoensaucijsjes van goede kwaliteit
    • 1 grote ui, in dikke ringen
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 4 wortels, geschrapt, in schijfjes
    • 400 g kleingesneden tomaten uit blik
    • 2 dl droge, fruitige cider
    • 1 dl kippen- of groentebouillon
    • 1 eetl. dragon, fijngesneden (naar keuze)
    • 1 eetl. peterselie, fijngesneden
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit 1 theel. van de olie in een koekenpan met zware bodem, liefst met antiaanbaklaag. Braad hierin de saucijsjes rondom ong. 5 minuten op matig vuur, tot ze mooi kleuren. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    2. De resterende 2 theelepels olie aan de pan toevoegen en hierin de uienringen 6-7 minuten bakken. Knoflook en wortel toevoegen en 3-4 minuten omscheppen, tot de uienringen kleur beginnen te krijgen. Tomaat met vocht erdoor roeren, plus de cider en bouillon.
    3. De saus zachtjes aan de kook brengen en de saucijsjes er weer in leggen. 15-20 minuten laten sudderen tot ze gaar zijn en de saus iets is ingedikt. De kruiden en wat versgemalen zwarte peper erdoor roeren. Het gerecht nog een minuutje opwarmen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren