Schotse lamsschotel

    Schotse lamsschotel

    9keer bewaard
    2uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze stevige ovenschotel van mager lamsvlees met knolgroenten is ideaal als u weinig tijd hebt: u bereidt hem in een handomdraai voor, waarna u hem alleen nog maar in de oven hoeft te zetten. En daar mag hij best even blijven staan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 g mager lamsvlees (bijv. lamsschouder), vetrandjes verwijderd
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 750 g kruimige aardappels, geschild
    • 350 g rapen, geschild
    • 2 grote preien
    • 2 theel. verse tijm, fijngesneden, of ½ theel. gedroogde
    • 2 eetl. peterselie, fijngesneden
    • 1 laurierblad
    • 9 dl kokendhete groentebouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C/gasstand 1 1/2. Snijd het lamsvlees in blokjes van 3 cm. Neem een grote braadpan van minstens 2 liter inhoud en verhit hierin de olie op middelhoog vuur. Braad de blokjes vlees rondom goudbruin. Schep ze met een schuimspaan op een bord.
    2. Snijd de aardappelen, rapen en preien in plakjes en ringetjes van ca. 4 mm dik. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de braadpan. Breng hierop de helft van de rapen in een laagje aan en vervolgens de helft van de preiringen. Bestrooi elk laagje groente met een beetje zout en versgemalen zwarte peper, de tijm en de helft van de peterselie.
    3. Schep de blokjes vlees op de groenten, met het laurierblad ertussen. Verdeel hierover achtereenvolgens de resterende prei en rapen. Schik de resterende aardappelschijfjes dakpansgewijs op de ovenschotel.
    4. Schenk de bouillon erbij: die hoeft niet tot boven de groenten te reiken, want door de stoom worden ook de bovenste groenten gaar. Plaats de braadpan afgedekt 2 uur in de oven, of tot het vlees en de groenten gaar zijn. Strooi kort voor het serveren de resterende peterselie erover.

    variatie

    • In plaats van rapen kunt u ook plakjes wortel of koolraap gebruiken.

    INFO

    188 g groente & fruit * 372 kcal. * vooraf bereiden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren