Smørrebrød met zalm en waterkers

  20 minuten

  Deze rijkelijk belegde sneetjes brood met malse zalm, verfijnde kwarteleitjes en pittige waterkers-citroenmayonaise vormen een heerlijke, elegante en lichte maaltijd, die bovendien snel klaar is.


  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 5 dl visbouillon (van een blokje)
  • 250 g zalmfilet
  • 12 kwarteleitjes
  • 50 g waterkers
  • 1 eetl. citroensap
  • 4 eetl. mayonaise
  • 8 dikke sneetjes licht roggebrood

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

  1. Breng de visbouillon in een niet te grote pan tot net onder het kookpunt. Leg de zalmfilets hierin en pocheer ze afgedekt in 8-10 min. gaar. Schep ze met een schuimspaan eruit, laat ze afkoelen en dep droog met keukenpapier. Verdeel in vlokken.
  2. Leg de kwarteleitjes in een pan met kokend water en kook ze 1½-2 min., afhankelijk van of u ze zacht of wat harder wilt hebben. Schep ze over in een kom koud water en laat ze afkoelen.
  3. Houd een paar plukjes waterkers apart en snijd de rest fijn terwijl u de eitjes kookt (verwijder harde steeltjes). Roer de fijngesneden waterkers en het citroensap door de mayonaise.
  4. Bestrijk de sneetjes roggebrood gelijkmatig met het mayonaisemengsel en verdeel hierover de zalmvlokken. Pel de kwarteleitjes voorzichtig, snijd ze doormidden en leg op elk sneetje 3 halve eitjes. Bestrooi de sneetjes met peper en garneer ze met plukjes waterkers.

  Met garnalen en eiersla

  Verdeel versnipperde blaadjes van 1 kropje Little Gemsla over de sneetjes brood. Vermeng 1 eetl. mayonaise, 2 eetl. magere crème fraîche, 1 theel. tomatenpuree en 350 g gekookte, gepelde garnalen. Schep dit op de sla. Prak 3 hardgekookte eieren, vermeng ze met 2 eetl. mayonaise en schep dit mengsel erop.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)