Smørrebrød met zalm en waterkers

    Smørrebrød met zalm en waterkers

    1keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze rijkelijk belegde sneetjes brood met malse zalm, verfijnde kwarteleitjes en pittige waterkers-citroenmayonaise vormen een heerlijke, elegante en lichte maaltijd, die bovendien snel klaar is.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 dl visbouillon (van een blokje)
    • 250 g zalmfilet
    • 12 kwarteleitjes
    • 50 g waterkers
    • 1 eetl. citroensap
    • 4 eetl. mayonaise
    • 8 dikke sneetjes licht roggebrood

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng de visbouillon in een niet te grote pan tot net onder het kookpunt. Leg de zalmfilets hierin en pocheer ze afgedekt in 8-10 min. gaar. Schep ze met een schuimspaan eruit, laat ze afkoelen en dep droog met keukenpapier. Verdeel in vlokken.
    2. Leg de kwarteleitjes in een pan met kokend water en kook ze 1½-2 min., afhankelijk van of u ze zacht of wat harder wilt hebben. Schep ze over in een kom koud water en laat ze afkoelen.
    3. Houd een paar plukjes waterkers apart en snijd de rest fijn terwijl u de eitjes kookt (verwijder harde steeltjes). Roer de fijngesneden waterkers en het citroensap door de mayonaise.
    4. Bestrijk de sneetjes roggebrood gelijkmatig met het mayonaisemengsel en verdeel hierover de zalmvlokken. Pel de kwarteleitjes voorzichtig, snijd ze doormidden en leg op elk sneetje 3 halve eitjes. Bestrooi de sneetjes met peper en garneer ze met plukjes waterkers.

    Met garnalen en eiersla

    Verdeel versnipperde blaadjes van 1 kropje Little Gemsla over de sneetjes brood. Vermeng 1 eetl. mayonaise, 2 eetl. magere crème fraîche, 1 theel. tomatenpuree en 350 g gekookte, gepelde garnalen. Schep dit op de sla. Prak 3 hardgekookte eieren, vermeng ze met 2 eetl. mayonaise en schep dit mengsel erop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren