Toast met gesmolten kaas (Welsh rarebit)

    Een snel en simpel idee met kaas. Waarom zou u altijd dezelfde kaas gebruiken in uw gerechten? Met een andere kaassoort geeft u doordeweekse maaltijden een verrassende smaak. Gerechten met kaas zijn vaak supersnel klaar, vooral als u ze combineert met ingrediënten uit de voorraadkast.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g pittig belegen kaas (bijvoorbeeld Cheddar)
    • 10 g boter
    • 1 theel. mosterd (Engelse, grove of Dijon-)
    • versgemalen zwarte peper
    • 4 eetlepels bier of halfvolle melk
    • 4 dikke sneetjes brood, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Rasp 250 g pittige belegen kaas (bijvoorbeeld Cheddar) boven een middelgrote pan met zware bodem (liefst met antiaanbaklaag). Voeg 10 g boter, 1 theel. mosterd (Engelse, grove of Dijon-), flink veel peper en 4 eetl. bier of halfvolle melk toe.
    2. Verwarm dit mengsel al roerend op laag vuur tot de kaas gesmolten is. Schep het op 4 dikke toasts en leg die onder de grill tot de kaas goudbruin kleurt. Serveer dit als lichte lunch of als tussendoortje met gegrilde champignons en een groene salade.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties