Snelle salade Niçoise

    Snelle salade Niçoise

    8keer bewaard
    27min


    Maak dit als eerste!

    Deze klassieker maakt u met de allereenvoudigste ingrediënten; een blikje ansjovis, snel vermengd met olijfolie, citroensap, mosterd en knoflook, vormt de perfecte dressing. Serveer hierbij knapperig stokbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g schoongeboende krielaardappeltjes
    • 200 g haricots verts
    • 3 eieren
    • 50 g ansjovis uit blik
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 1 theel. Dijonmosterd
    • 1 eetl. citroensap
    • 5 eetl. olijfolie
    • 200 g tonijn uit blik, uitgelekt
    • 1 krop bindsla, versnipperd
    • 8 minipomodoretomaatjes of kleine tomaatjes, gehalveerd
    • 12 ontpitte zwarte olijven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. De aardappeltjes in een pan lichtgezouten, kokend water in 10-12 min. beetgaar koken. Voeg 4 min. voor het einde van de kooktijd de haricots verts toe. Giet de aardappeltjes en bonen af, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze goed uitlekken.
    2. Leg terwijl u de aardappeltjes kookt de eieren in een pan met kokend water en kook ze 7-8 min., zodat de dooiers nog een beetje zacht blijven. Giet ze af en laat ze afkoelen in een kom koud water. Pel ze en snijd ze in de lengte in vieren.
    3. Laat de ansjovis uitlekken en samen met knoflook, citroesap en olijfolie in een keukenmachine tot een gladde dressing mixen. Schep de gekookte aardappeltjes en haricots verts door de helft van deze dressing.
    4. Verdeel de tonijn in vlokken. Spreid de slablaadjes uit in een kom. Verdeel hierover de aardappeltjes en haricots verts. Leg hierop de partjes ei en de halve tomaatjes. Verdeel de tonijn en olijven erover. Sprenkel de resterende dressing erover.

    Variaties

    • Vervang de tonijn door 200 g gekookte, gepelde garnalen. • Gebruik 200 g groene asperges (of geschilde witte asperges) in plaats van haricots verts; breek de houtige uiteinden af, snijd de stengels in stukken en stoom ze 4-5 min. boven de pan met aardappeltjes.

    … kooktip

    De aardappeltjes zijn snel klaar als u grotere exemplaren doormidden snijdt, zodat ze allemaal min of meer even groot zijn.

    … werk vooruit

    U kunt de dressing een dag van tevoren maken en hem in een goed afsluitbaar potje in de koelkast bewaren. Klop hem voor gebruik even op met een vork.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren