Snelle schelvis met tomaten-uiensalsa

    Snelle schelvis met tomaten-uiensalsa

    Voeg toe aan favorieten!
    16min


    Maak dit als eerste!

    Gegrilde vis wordt extra lekker met deze saladeachtige salsa. Serveer dit aparte gerecht met krielaardappeltjes en doperwten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rode ui, in dunne halve ringen
    • 4 tomaten, gehalveerd en zaad verwijderd
    • ¼ theel. chilivlokken
    • 1 eetl. fijngesneden gemberbolletjes op siroop (pot)
    • 1 theel. suiker
    • 1 eetl. tomatenpuree
    • 1 eetl. rodewijnazijn
    • 3 eetl. olijfolie
    • 4 dikke stukken schelvisfilet, ca. 120 g per stuk
    • tuinkers en/of mosterdkers ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:16min 

    1. Doe de halve uienringen in een kom. Snijd de halve tomaten in dunne reepjes en voeg ze toe. Voeg de chilivlokken, gember en suiker toe en roer er de tomatenpuree, azijn en wat zout en peper door. Roer er 2 eetl. olijfolie door.
    2. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Vet een bakplaat licht in. Leg hierop de stukken vis met het vel omhoog en bestrijk ze met een beetje van de resterende olie. Grill ze 3 min. en keer ze. Bestrijk ze met de resterende olie en grill ze nog 3 min. tot ze precies gaar zijn.
    3. Verdeel de salsa over 4 borden en schep de stukken vis erop. Garneer ze met tuinkers en/of mosterdkers en serveer ze direct.

    Variatie

    Vervang de schelvis door heek of wijting.

    Kooktip

    U kunt ook dunnere filets voor dit recept gebruiken; de grilltijd wordt dan wat korter.

    Tonijnfilet met komkommer-waterkerssalsa … ander idee

    Voor een groene salsa vermengt u ½ komkommer (geschild, in blokjes), 2 stengels bleekselderij (in blokjes), 1 groene Spaanse peper (zaad verwijderd en fijngesneden) en 50 g waterkers (kleingesneden). Meng er 2 eetl. extra vergine olijfolie en de geraspte schil en het sap van 1 limoen door. Grill in plaats van de schelvis 4 stukken tonijnfilet (onder de grill of in de grillpan) en serveer deze met de salsa. Geef er couscous en gegrilde of gebakken courgettes bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren