Snelle soep met 2 soorten vis

    Snelle soep met 2 soorten vis

    2keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Vis en krielaardappeltjes hebben een korte kooktijd en vormen perfecte partners in deze snelle soep. Venkelzaad en chilipeper zorgen voor een pittig accent. Serveer hierbij soepstengels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 150 g prei, bijgesneden en in ringetjes
    • 70 g pancetta of mager spek, in blokjes
    • 4 dl visbouillon (van blokje)
    • 400 g tomaten uit blik
    • ¼ theel. chilipoeder
    • 1 theel. venkelzaad
    • 200 g schoongeboende krielaardappeltjes, gehalveerd
    • 200 g zeeduivelfilet (zwart vlies verwijderd), in stukjes van 2-3 cm
    • 185 g gerookte schelvisfilet, ontveld, in stukjes van 2-3 cm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de prei en pancetta (of het spek) toe. Schep ze 3-4 min. om op matig vuur.
    2. Voeg de visbouillon, tomaten, chilipeper en het venkelzaad toe. Breng de soep weer aan de kook. Voeg de krielaardappeltjes en wat zout en peper toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat hem afgedekt 5 min. koken.
    3. Schep de stukjes zeeduivel en gerookte schelvis voorzichtig door de soep. Breng deze opnieuw aan de kook en draai het vuur laag. Laat de soep afgedekt 6-8 min. koken tot de vis gemakkelijk in vlokken kan worden verdeeld en de aardappeltjes gaar zijn. Schep de soep in kommen of diepe borden en serveer hem.

    Variaties

    • Vervang de aardappels door 100 g korte pasta, bijvoorbeeld conchigliette (schelpjes), stelline (sterretjes) of verbrokkelde vermicelli. • Vervang de vis door 400 g gekookte fruits de mer (diepvries). Voeg deze bevroren en wel toe en verleng de kooktijd met 1 min. • Gebruik een blik tomaten met chilipoeder of andere kruiden.

    Vissoep uit Louisiana … ander idee

    Verhit 1 eetl. zonnebloemolie en bak hierin 1 gesnipperde ui, 1 kleingesneden stengel bleekselderij en 1 kleingesneden groene paprika ca. 5 min. op laag vuur. Voeg 400 g kleingesneden tomaten met knoflook (blik), 4 dl visbouillon (van blokje) en 1 theel. tabasco toe. Breng dit aan de kook, voeg 100 g langkorrelige rijst toe en draai het vuur laag. Kook de soep afgedekt 10 min. Voeg 100 g maïs (blik, afgespoeld) en 350 g gekookte fruits de mer (vers of diepvries) toe (of een gelijke hoeveelheid in blokjes gesneden witvisfilet en garnalen). Voeg zout en peper naar smaak toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat hem 4-5 min. koken, tot de vis gemakkelijk in vlokken kan worden verdeeld en de rijst gaar is.

    … nog sneller

    • Koop een pakje spekblokjes om tijd te besparen. * • Koop voorgekookte krielaardappeltjes, zo mogelijk met kruidenboter: de soep wordt er nog lekkerder van. Voeg ze 3-5 min. voor het einde van de kooktijd toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren