Spaghetti carbonara

    Spaghetti carbonara

    8keer bewaard
    22min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met eieren en spek zet u snel deze Italiaanse klassieker op tafel. De eieren worden vanzelf gaar tussen de hete pastaslierten en de bosuitjes zorgen voor een fris accent.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g spaghetti
    • 100 g diepvriesdoperwten
    • 100 g pancetta of mager spek, in reepjes van 1 cm
    • 6 bosuitjes, in dunne ringetjes
    • 50 g geraspte Parmezaanse kaas, plus wat extra om erover te strooien
    • 4 eieren
    • 1 dl magere crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Kook de spaghetti in een pan met lichtgezouten, kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de doperwten vlak voor het einde van de kooktijd toe en kook ze 3 min. mee.
    2. Bak intussen de pancetta- of spekreepjes 4-5 min. in een droge koekenpan op matig vuur, onder af en toe omscheppen, tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Giet zo nodig het teveel aan spekvet af, zodat u ca. 1 theel. overhoudt. Bak de bosuitjes 1 min. mee met het spek.
    3. Doe de Parmezaanse kaas, de eieren en de crème fraîche in een kom en roer ze door elkaar met een vork. Voeg wat peper toe.
    4. Giet de pasta en doperwten af, doe ze terug in de warme pan en neem die van het vuur. Voeg de spekjes en bosuitjes toe. Voeg het eier-kaasmengsel toe en schep de pasta om, zodat de eieren dankzij de warmte van de pasta gaar worden en een romige saus vormen. Doe de pasta over in een schaal, strooi er nog wat Parmezaanse kaas over en serveer hem.

    Variaties

    • Vervang de eieren, crème fraîche en Parmezaanse kaas door een gladde, romige saus van 125 g verse roomkaas met knoflook en kruiden en 1 dl volle melk, die u al roerend verwarmt in een pannetje. Schep de gekookte pasta, doperwten, spekjes en bosuitjes hiermee om en serveer de pasta direct. * • Vervang de pancetta (of het spek) en de bosuitjes door 125 g gerookte zalmreepjes of -snippers en voeg 2 eetl. gesnipperde bieslook toe.

    … nog sneller

    • Gebruik in plaats van pancetta of spek 100 g hamblokjes: deze hoeft u niet te bakken. Voeg ze toe in stap 4. * • Gebruik verse spaghetti of dunne gedroogde spaghetti, die is binnen enkele minuten klaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren