Tagliatelle met asperges en gerookte forel

    Tagliatelle met asperges en gerookte forel

    12keer bewaard
    20min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Dit pastagerecht met asperges zet u in een handomdraai op tafel. Met magere crème fraîche maakt u een romige saus, terwijl het aantal calorieën toch beperkt blijft.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g tagliatelle (lintpasta)
    • 250 g dunne groene asperges, in stukjes van 3 cm
    • 125 g diepvriestuinboontjes
    • 1 dl magere crème fraîche
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 2 theel. bieslook, fijngesneden
    • 2 theel. dille of venkelgroen, fijngesneden
    • 250 g gerookte forelfilet, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de pasta 5 min. in een grote pan met lichtgezouten water. Voeg de asperges en tuinbonen toe aan de pan. Breng het water opnieuw aan de kook en kook alles nog ca. 4 min. tot de pasta en groenten precies beetgaar zijn.
    2. Vermeng ondertussen de crème fraîche met de citroenschil en de fijngesneden kruiden in een grote kom. Voeg de stukjes forel toe.
    3. Giet de pasta en groenten af en voeg ze toe aan de kom. Schep alles voorzichtig om. Serveer de pasta direct.

    variatie

    • Voor een vegetarische versie vervangt u de forel door rode gegrilde paprika uit een potje, die u laat uitlekken en in reepjes snijdt.

    INFO

    94 g groente & fruit * 393 kcal. * seizoens-specialiteit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    3

    - Gewaardeerd op - 21 mei 2013

    0

    - 04 jan 2013

    0

    Heerlijk - 04 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren