Baked Bean Curry

    Baked Bean Curry

    18keer bewaard
    15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig gerecht. Het recept bevat een blikje baked beans, verse koriander, verse spaanse pepers en een mix van verschillende indiase kruiden. De pittige bonen smaken goed met roti, in een sandwich of ander broodje of als bijgerecht. Een makkelijk gerecht voor wie graag Indiaas eet!

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 2 theelpels olie
    • 1 theelepel mosterdzaadjes
    • 1 of 2 groene pepers, gesneden (afhankelijk van hoe heet je het wilt hebben)
    • 1 theelepel komijnzaad
    • 1/2 theelepel kurkuma poeder
    • 1/4 theelepel koriander poeder
    • 1 (420g) blikje baked beans
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
    • een klein bosje verse koriander (gehakt)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de olie en mosterdzaadjes in een sauspan op hoog vuur. Als de mosterdzaadjes open gaan springen, doe dan het vuur lager en wacht tot de zaadjes stoppen met openspringen.
    2. Zodra het openspringen gestopt is, voeg dan snel de gesneden peper, komijnzaad, kurkuma en korianderpoeder toe. Je hoort het als het goed is sissen. Dit betekent dat de kruiden klaar zijn.
    3. Voeg de baked beans toe en roer door op een laag vuur. Voeg zout en chilipoeder toe indien gewenst.
    4. Voeg de verse koriander toe aan het mengsel en roer om.
    5. Dien warm of koud op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren