Bolletjes uit de broodmachine

    Bolletjes uit de broodmachine

    51keer bewaard
    1uur35min


    700 personen hebben dit gemaakt

    Met dit recept maak je heerlijke witte bolletjes. Ter garnering kun je er voor het bakken sesam- of maanzaad over strooien.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 400 gr tarwemeel
    • 3 eetlepels suiker
    • 1 theelepel zout
    • 2 eetlepels droge melkpoeder
    • 225 ml warm water (45°C)
    • 2 eetlepels boter, op kamertemperatuur
    • 7 gr droge gist
    • het wit van 1 ei
    • 2 eetlepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Meel, suiker, zout, melkpoeder, water, boter en gist volgens de aanwijzingen van de fabrikant aan de broodmachine toevoegen. Selecteer het deegmenu en druk op Start.
    2. Het gerezen deeg uit de machine halen, neerslaan en op een bebloemde ondergrond leggen. Het deeg in 10 gelijke delen verdelen en tot bolletjes vormen. De bolletjes over licht ingevette bakplaten verdelen. Afdekken met een vochtige doek en in ong. 40 minuten tot verdubbeld volume laten rijzen. Intussen de oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    3. In een kleine kom eiwit en 2 eetlepels water mengen en de bolletjes met een dun laagje besmeren. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bolletjes goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (9)

    van
    4

    Heel lekker en makkelijk. Bij gebrek aan melkpoeder volgde ik de tip van Silvia1957 . - 08 nov 2015

    van
    2

    Heel goed te volgen, heel smakelijk. Ik zal ze nog eens maken. Doe er zeker de maanzaadjes op. - 23 sep 2009

    van
    1

    Heerlijk, ze waren hier snel op. - 19 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren