Thaise groenten met kokos en cashewnoten

    Thaise groenten met kokos en cashewnoten

    10keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Groene Thaise currypasta, gemaakt van verse groene pepers en kruiden, verleent deze groenteschotel met zijn diverse texturen een verfijnde smaak. Samen met Thaise rijst of noedels is het een snelle, lichte maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 75 g cashewnoten
    • 2 eetl. zonnebloemolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 100 g kleine champignons, in plakjes
    • 125 g peultjes
    • 125 g minimaïskolfjes, in de lengte gehalveerd
    • 1 groene paprika, fijngesneden
    • 3 theel. groene Thaise currypasta
    • 4 dl dunne kokosmelk
    • 100 g taugé

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit een grote, droge koekenpan 1 min. op matig vuur. Rooster de cashewnoten hierin tot ze goudbruin kleuren. Schep de noten op een bord.
    2. Schenk de olie in de pan en bak de ui 2 min. Draai het vuur iets hoger, voeg de champignons toe en schep ze 2-3 min. om. Voeg peultjes, maïskolfjes en paprika toe en schep ze 2 min. om.
    3. Roer de Thaise currypasta en 3 eetl. kokosmelk door de groenteschotel en schep deze 1 min. om. Voeg de resterende kokosmelk en de taugé toe. Laat de groenten onder af en toe omscheppen nog 2 min. pruttelen, of tot ze gaar zijn en de kokosmelk enigszins ingekookt is. Roer er de helft van de cashewnoten door, schep het gerecht op voorverwarmde borden en strooi de resterende noten erover.

    Variatie

    Bereid dit gerecht ook eens met stevige knolgroenten en vervang de groene currypasta in dat geval door 1 eetl. rode currypasta: deze is pittiger en rijker van smaak en past hier goed bij. Snijd 250 g zoete aardappels (bataten) of pastinaken in blokjes en roerbak ze met de champignons mee in stap 2. Vervang de peultjes, maïskolfjes en paprika door 150 g broccoliroosjes en bak ze 2 min. mee in stap 2. Laat in stap 3 de groenten 4 min. pruttelen in de kokosmelk alvorens de taugé toe te voegen.

    Kooktip

    De pittige smaak van de groene currysaus wordt getemperd door de kokosmelk; maar als u niet zo van scherp houdt, kunt u een kleinere hoeveelheid currypasta gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren