Thaise kokosrijst met garnalen, limoen en koriander

    Thaise kokosrijst met garnalen, limoen en koriander

    6keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Verfijnde Thaise rijst laat zich perfect combineren met tijgergarnalen, koriander en Spaanse peper in dit snelle, exotische gerecht. Met kort gestoomde groenten erbij vormt het een complete maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 1 grote sjalot of kleine ui, gesnipperd
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 grote rode Spaanse peper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 350 g Thaise rijst (of andere langkorrelige rijst)
    • 6 dl kokendhete groente- of kippenbouillon (van blokjes)
    • 2 dl kokosroom
    • ½ komkommer, in halve schijfjes
    • 40 g rauwe, gepelde tijgergarnalen
    • 1 theel. gemalen komijn
    • sap van 1 limoen
    • 15 g korianderplukjes
    • limoenpartjes ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit 1 eetl. olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de sjalot of ui, knoflook en Spaanse peper 3 min. op matig vuur. Voeg de rijst, bouillon, kokosroom en wat zout en peper toe.
    2. Breng het rijstmengsel aan de kook, schep het eenmaal om en draai het vuur laag. Laat de rijst afgedekt 10 min. zachtjes koken zonder het deksel op te tillen (of volgens de aanwijzingen op de verpakking). Controleer of alle vloeistof is opgenomen en zich kleine stoomgaatjes in de rijst hebben gevormd. Kook de rijst afgedekt zo nodig nog 2 min. Voeg de komkommer toe en laat deze afgedekt 1 min. doorwarmen in de rijst. Neem de pan van het vuur en laat het gerecht nog 5 min. rusten.
    3. Verhit terwijl u de rijst laat rusten de resterende olie in een wok of grote koekenpan en roerbak hierin de garnalen 3 min. tot ze roze kleuren. Schep ze even om met de komijn en sprenkel het limoensap erover.
    4. Houd een paar plukjes koriander apart ter garnering en snijd de rest fijn (inclusief de steeltjes). Schep de garnalen hiermee om. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de garnalen erop. Garneer met plukjes koriander en partjes limoen.

    Serveeridee

    Een pak voorgesneden gemengde groenten (bijvoorbeeld peultjes, minimaïskolfjes en aspergepunten) past hier uitstekend bij: u kunt de groenten stomen, koken of in de magnetron bereiden.

    Winkeltip

    U kunt ook gekookte tijgergarnalen gebruiken: warm deze 1–2 min. op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren