Toast met sardines en paprika

    Toast met sardines en paprika

    8keer bewaard
    10min


    Maak dit als eerste!

    Een gemakkelijk recept waarbij u niets hoeft te koken of te bakken – een ideale lichte lunch voor wie weinig tijd heeft. Gooi de graten van de sardines niet weg maar prak ze mee: ze bevatten waardevol calcium. De rauwe groenten geven u op een drukke dag weer energie. Serveer hierna sappig, vers fruit.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 240 g sardines (blik), afgespoeld
    • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in kleine stukjes
    • 1 rode ui, gesnipperd
    • 3 eetl. tapenade van zongedroogde tomaatjes
    • 3 eetl. limoensap
    • snufje selderijzout
    • 4 dikke sneetjes volkoren- of meergranenbrood
    • 75 g waterkers, harde steeltjes verwijderd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Doe de sardines in een kom en prak ze een beetje met een vork. Werk de bleekselderij, paprika, ui, tapenade en het limoensap erdoor. Voeg een beetje selderijzout en versgemalen peper toe.
    2. Rooster de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin. Verdeel de waterkers over de toasts en schep het sardinemengsel erop. Serveer direct.

    variaties

    • Tonijn in olijfolie kan als vervanging dienen voor de sardines. * • Wilt u liever gare paprika's, grill ze dan tot het vel donker kleurt en ontvel ze.

    INFO

    makkelijk en snel * 111 g groente & fruit * 297 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren