Tomaten met couscousvulling

    Tomaten met couscousvulling

    4keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Grote, sappige vleestomaten zijn ideaal om te vullen met een mengsel van kruidige couscous, zuidvruchten en pijnboompitten. Serveer er warm, knapperig brood bij en u hebt een complete maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 grote vleestomaten, elk ca. 200 g
    • 75 g zachte, gedroogde abrikozen, kleingesneden
    • 75 g (medjool)dadels, kleingesneden
    • 50 g gele rozijnen
    • ca. 3 dl hete groentebouillon
    • 1 eetl. olijfolie
    • 100 g pijnboompitten
    • 4 bosuitjes, in smalle ringetjes
    • ½ theel. komijnpoeder
    • ½ theel. korianderpoeder
    • 175 g couscous
    • 2 eetl. peterselie, fijngesneden
    • Serveren met
    • 2½ dl Griekse yoghurt of tzatziki

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Snijd kapjes van de tomaten en hol ze uit met een theelepel. Verdeel ze over een ovenschaal (snijd zo nodig de onderkanten een beetje bij, zodat ze stevig staan). Doe het zaad en het uitgelepelde vruchtvlees in een zeef, hang deze boven een maatbeker en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Gooi de inhoud van de zeef weg.
    2. Doe de abrikozen, dadels en rozijnen in een kom. Sprenkel er 4 eetl. tomatensap over. Schep ze hiermee om en laat ze even weken. Leng het resterende tomatensap in de maatbeker met hete bouillon aan tot 3½ dl.
    3. Verhit ½ eetl. van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Rooster de pijnboompitten hierin al roerend in ca. 2 min. goudbruin. Schep ze met een schuimspaan op een schoteltje.
    4. Doe de resterende ½ eetl. olie in de pan en fruit hierin de bosuitjes 2 min. Schep de komijn en koriander erdoor en bak ze nog enkele tellen. Schenk het bouillonmengsel erbij en breng dit aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg onder voortdurend roeren de couscous beetje bij beetje toe. Laat afgedekt 3 min. wellen.
    5. Schep de vruchten, de pijnboompitten en de peterselie door de couscous. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep het couscousmengsel in de uitgeholde tomaten en leg de kapjes erop. Bak de tomaten 15 min. in de oven tot ze gaar zijn. Laat ze 5 min. rusten alvorens ze te serveren met Griekse yoghurt of tzatziki.

    variatie

    • In plaats van gedroogde abrikozen kunt u ook gedroogde perziken gebruiken, en amandelen of hazelnoten in plaats van pijnboompitten.

    INFO

    460 g groente & fruit * 537 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren