Tomaten-linzensoep

    Tomaten-linzensoep

    165keer bewaard
    1uur


    132 personen hebben dit gemaakt

    Deze eenvoudige soep met warme specerijen heeft een fluweelzachte consistentie. Serveer hem als snelle, voedzame lunch met warm naanbrood met knoflook en koriander.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 ui, grofgesneden
    • 2 stengels bleekselderij, in grove stukken
    • 1 wortel, geschrapt, in grove stukken
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 1 theel. gemalen komijn
    • ½ theel. korianderpoeder
    • 175 g rode linzen
    • 1¼ l groentebouillon
    • 400 g tomaten uit blik
    • 2 theel. tomatenpuree
    • 1 laurierblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin onder af en toe roeren de ui 7-8 min. op laag vuur. Bleekselderij en wortel toevoegen en 3 min. fruiten; schep het mengsel af en toe om. Voeg knoflook, komijn en koriander toe en warm alles al roerend nog 1 min. goed.
    2. Linzen, bouillon, tomaten met vocht, tomatenpuree en laurierblad toevoegen. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep met het deksel schuin op de pan 25-30 min. zachtjes koken tot de linzen en groenten gaar zijn.
    3. Vermeng ondertussen het korianderblad met de Griekse yoghurt.
    4. Haal het laurierblad uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine; schenk hem in het laatste geval weer terug in de pan. De soep is vrij dik; leng hem als u wilt aan met nog wat bouillon. Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe en verwarm de soep tot tegen het kookpunt. Serveren met een schepje korianderyoghurt en maal er nog wat zwarte peper over.

    variatie

    • Voor een pittige pastinaak-linzensoep vervangt u de bleekselderij door 225 g kleingesneden pastinaak en voegt u ½ theel. gedroogde chilivlokken toe.

    GARNEREN MET

    4 eetl. Griekse yoghurt en 2 eetl. fijngesneden korianderblad

    INFO

    243 kcal. * 173 g groente & fruit * vooraf bereiden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (14)

    Bianca25
    van
    4

    Erg lekker. Gasten waren erg te spreken over de soep. Koriander vervangen voor peterselie - 20 jan 2014

    Marjel
    van
    4

    Inderdaad supersoep, vooral met de korianderyoghurt erin. Roerbak eerst de kruiden in de olie, voeg dan de ui toe, en na 10 minuten de rest van de groenten. Zo komen de smaken beter tot hun recht. Ik heb verder het korianderblad grof gesneden, en een snufje chilipoeder en gemberpoeder aan het eind toegevoegd voor extra smaak. - 11 okt 2013

    van
    4

    Supersoep! Omdat ik het als avondmaaltijd wilde eten de hoeveelheden wat aangepast, vooral wat meer groenten in gedaan, maar was erg lekker! Onze oudste vond het een lekkere 'tomatensoep', de jongste weigert stelselmatig alle soepen, maar bleek een onverwachte korianderyoghurt fan! Volgende keer dus wat meer van maken. - 06 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren