Tongschar met dragon-sinaasappelcourgette

    Tongschar met dragon-sinaasappelcourgette

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Romige mayonaise met mosterd vormt een snelle saus voor deze gegrilde vis; u serveert hierbij gegrilde dragon-sinaasappelcourgettes en stokbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 4 kleine courgettes, gehalveerd
    • 2 tongscharfilets, ca. 90 g per stuk
    • 4 eetl. mayonaise
    • 2 theel. Dijonmosterd
    • 2 takjes dragon, blaadjes losgemaakt
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • partjes sinaasappel ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Vet een ovenschaal in met een beetje olie en leg de halve courgettes met het snijvlak omlaag erin. Bestrijk ze met een beetje olie en grill ze 3 min. Keer ze, bestrijk ze met nog wat olie en grill ze nog 4–5 min. tot ze gaar zijn en mooi kleuren. Houd ze warm in de ovenschaal.
    2. Bereid de vis voor terwijl de courgettes onder de grill liggen. Bestrijk de bakplaat met wat olie en leg de visfilets met het vel omlaag erin. Vermeng de mayonaise met de mosterd en bestrijk de vis hiermee. Schuif de bakplaat onder de grill en grill de visfilets ca. 5 min. tot ze gaar zijn en het mayonaisemengsel begint te kleuren. Zet de bakplaat wat lager als de vis gedurende de eerste 2 min. te snel kleurt.
    3. Strooi de dragon en de geraspte sinaasappelschil over de courgettes. Schep de gegrilde vis op voorverwarmde borden en voeg de courgettes toe. Garneer ze met de partjes sinaasappel en serveer ze.

    Variaties

    • Vervang de tongschar door tong. Deze heeft een vrij taai vel en is heel dun: hij is snel gaar en wordt na bereiding ontveld. Of gebruik wijtingfilets. Zijn deze wat dikker, grill ze dan 2 min. met het vel omhoog, keer ze, bestrijk ze met het mayonaisemengsel en grill ze verder als aangegeven.

    Gerookte schelvis met mosterd … ander idee

    Leg 4 stukken gerookte schelvisfilet in een schaal en overgiet ze ruim met kokendheet water. Laat ze 5 min. wellen tot ze halfgaar zijn. Breng ze met een spatel over op de licht ingevette bakplaat, zoals in stap 2, en volg verder het basisrecept, maar vervang het mayonaisemengsel door een mengsel van 3 eetl. ricotta en 2 theel. grove mosterd. Serveer ze met de dragon-sinaasappelcourgettes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren