Tonijn met rode salsa

    Tonijn met rode salsa

    1keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Tonijn is goed voor uw hart en heeft een geheel eigen smaak. In dit recept wordt de vis snel dichtgeschroeid en gegaard in een saus van rode paprika en tomaat. Serveer er ciabatta bij, met of zonder olijven.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 theel. rodewijnazijn
    • 4 stukken tonijn van ca. 2 cm dik
    • 2 rode paprika's, overlangs gehalveerd en zaad verwijderd
    • 350 g trostomaten, ontveld en in kleine stukjes
    • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
    • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 1 grote teen knoflook, geperst
    • snufje kaneelpoeder
    • snufje suiker
    • 150 g haricots verts, gebroken
    • 40 g ontpitte zwarte olijven, gehalveerd
    • 1 eetl. munt, fijngesneden
    • 12 blaadjes basilicum, in flinters

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Klop 1 eetl. van de olijfolie en 1 theel. van de azijn door elkaar. Bestrijk de stukken tonijn hiermee en bestrooi ze licht met peper. Laat ze 5 min. marineren.
    2. Leg de halve paprika's met het vel omhoog op een grillbakplaat en grill ze ca. 5 min. tot het vel donker kleurt. Doe ze in een plastic zakje en laat ze zo afkoelen. Ontvel ze boven een kom, zodat u het sap kunt opvangen. Snijd de paprika's in ruitjes van 1 cm en doe deze ook in de kom. Voeg ook de tomaten toe.
    3. Verhit een zware koekenpan met antiaanbaklaag en schroei de vis hierin rondom in 1 min. dicht. De tonijn is dan binnenin nog rauw. Leg de vis op een bord.
    4. Verhit de resterende eetlepel olie in dezelfde pan en bak hierin de uiensnippers 5 min. op matig vuur. Voeg de chilipeper, knoflook, kaneel en suiker toe en schep de ui hier enkele seconden mee om. Paprika, tomaat, haricots verts, de resterende theelepel azijn en 1 eetl. water toevoegen en vermengen. Aan de kook brengen en in een afgesloten pan 3 minuten zachtjes laten koken (de salsa ziet er droog uit, maar zal snel vochtiger worden).
    5. Schep de olijven door de salsa en leg de stukken tonijn erop en afgedekt 3-4 minuten op de salsasaus laten sudderen tot de vis de gewenste gaarheid heeft en de haricots vers beetgaar zijn.
    6. Schep de stukken tonijn op voorverwarmde borden. Roer de munt door de salsa en verwarm deze nog enkele seconden. Meng er de helft van de basilicum door. Schep de salsa op en om de tonijn. Strooi de resterende basilicum erover. Serveer direct.

    kokstip

    • Zorg dat de tonijn niet te gaar wordt, anders wordt hij droog en taai. Het is de bedoeling dat hij binnenin nog een beetje roze is.

    variatie

    • In plaats van tonijn kunt u ook zwaardvis of een andere vissoort met stevig vlees gebruiken.

    INFO

    goed voor het hart * 253 kcal. * 223 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren