Vegaburgers met paranoten

    Vegaburgers met paranoten

    3keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Deze heerlijke vegetarische hamburgers zijn rijk aan eiwit en voedingsvezels. U maakt ze met een mengsel van paranoten, kidneybonen en wortels en serveert ze in broodjes met een fruitige chutney.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 g paranoten
    • 2 wortels, in grove stukken
    • 25 g peterselie
    • 2 tenen knoflook, gepeld
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 2 theel. korianderpoeder
    • 400 g rode kidneybonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 4 bosuitjes
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • Voor de chutney
    • 2 friszure appels, klokhuis verwijderd en in vieren
    • 50 g zachte gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
    • 4 eetl. mangochutney
    • sap van 1 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bekleed een grillbakplaat met aluminiumfolie en vet deze licht in. Hak de noten, wortels, peterselie, knoflook, citroenschil en het korianderpoeder fijn in een keukenmachine. Werk de bonen en bosuitjes erdoorheen met behulp van de pulseerknop. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    2. Maak van het bonenmengsel 4 balletjes en vorm deze tot burgers van ca. 10 cm doorsnee en 2 cm dik. Leg ze op de geprepareerde bakplaat. (Als u wilt, kunt u de vegaburgers van tevoren vormen en, gebakken of ongebakken in de koelkast bewaren.)
    3. Bestrijk de vegaburgers met de helft van de olie. Grill ze ca. 5 min. niet te dicht bij de hittebron tot ze goudbruin kleuren. Keer ze, bestrijk ze met de resterende olie en grill ze opnieuw 5 min. Verlaag de grilltemperatuur, keer de vegaburgers nogmaals en grill ze nog eens 5 min. (De vegaburgers kunnen barsten en een beetje uitlopen tijdens het grillen: met een spatel krijgt u ze weer in vorm.) Laat ze nog 2-3 min. rusten om een beetje op te stijven.
    4. Rasp, terwijl de vegaburgers onder de grill liggen, de appels boven een kom. Schep er de abrikozen, chutney en het citroensap door. Rooster de snijvlakken van de broodjes.
    5. Beleg de broodjes met rucola en komkommerschijfjes. Leg de vegaburgers erop. Schep hierop wat chutney en uienringen. Klap de broodjes dicht en serveer ze direct. Geef extra chutney en een salade erbij.

    INFO

    vooraf bereiden * 215 g groente & fruit * 720 kcal.

    SERVEREN MET

    4 opengesneden hamburgerbroodjes met (sesam)zaad, 85 g rucola, ½ komkommer (in dunne schijfjes), 1 rode ui (in smalle ringen)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren