Boniet

    (4)
    10 minuten

    Een oud Italiaans recept dat mijn oma vaak maakte. Het wordt bereid op basis van peterselie en knoflook en gegeten met een warm, krokant broodje. Het is bijna een zonde dit recept openbaar te maken, maar ik weet zeker dat u er niet zo van geniet als wij. De boniet is het lekkerst als het een nacht in de koelkast heeft gestaan.


    141 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 bosjes verse peterselie, zeer fijngesneden
    • 1 blikje (50 gr) ansjovisfilet, uitgelekt en fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 1/2 eetlepel tomatenpuree
    • 4 eetlepels witte wijnazijn
    • 8 eetlepels extra virgin olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. In een middelgrote kom peterselie, ansjovis en knoflook door elkaar scheppen. Tomatenpuree, azijn en olijfolie erdoor roeren. Serveren op kamertemperatuur.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties