Warme kipsalade met dadels en yoghurt-muntdressing

    Warme kipsalade met dadels en yoghurt-muntdressing

    12keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Knapperige pitten, dadels, knoflook en een yoghurt-muntdressing geven deze gemengde groene salade met gegrilde kip veel smaak en textuur. Serveer hierbij Turks brood of knapperig stokbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets, ca. 125 g per stuk
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 theel. gemalen foelie
    • 3 eetl. olijfolie
    • 1 krop bindsla of ijsbergsla, in stukjes gescheurd
    • 150 g rucola
    • 4 bosuitjes, gesnipperd
    • 400 g artisjokkenharten uit blik, uitgelekt en gehalveerd
    • 2 dl magere yoghurt
    • 8 takjes munt, fijngesneden, plus wat plukjes ter garnering
    • 4 eetl. gemengde pitten en zaden (bijvoorbeeld pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad en lijnzaad)
    • 100 g gedroogde dadels, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Leg de kipfilets in een ondiepe ovenschaal of braadslee. Verdeel er wat zout en peper, knoflook, foelie en olie over. Schep de kipfilets hierin om, zodat ze er gelijkmatig mee bedekt zijn.
    2. Schuif de ovenschaal onder de grill. Grill de kipfilets 10 min. (keer ze halverwege) tot ze gaar zijn en aan beide kanten goudbruin kleuren. Prik de dikste kipfilet in met de punt van een mes: het vlees moet niet roze, maar wit van kleur zijn en er moet helder sap uit vloeien. Neem de schaal onder de grill vandaan en laat de kipfilets er nog even in liggen.
    3. Vermeng ondertussen de slablaadjes, rucola, bosuitjes en artisjokharten. Verdeel de salade over 4 grote borden. Vermeng de yoghurt en munt.
    4. Keer de kipfilets, bestrooi ze met de pitten en zaden en grill ze nog 10-20 sec. tot de pitten en zaden mooi kleuren. Voeg de dadels toe en schep ze samen met de pitten en zaden om in de jus van de kip.
    5. Snijd de kipfilets in plakjes en schik ze op de salades. Verdeel ook de dadels, pitten, zaden en jus erover. Sprenkel de yoghurt-muntdressing erover. Garneer de salades met plukjes munt en serveer ze direct.

    Variaties

    • Vervang de dadels door zachte, gedroogde vijgen. • Gebruik kalkoen of fazant in plaats van kipfilet.

    … kooktips

    • Kies een ovenschaal of braadslee waarin de kipfilets krap naast elkaar passen: zo voorkomt u dat er te veel jus verdampt tijdens het grillen. * • Kijk in de supermarkt en natuurvoedingwinkels op de afdeling noten naar zakjes gemengde pitten en zaden. Deze zijn vaak ook al geroosterd: enkele tellen onder de grill zijn dus voldoende om ze lekker knapperig te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren