Wortel-sinaasappelsoep met feta

    Wortel-sinaasappelsoep met feta

    6keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Aromatische sinaasappels, zoete wortels en friszure feta gaan samen in deze eenvoudige, verwarmende soep. Met Tapenadetoasts (zie deze website) vormt deze soep een elegante maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 4 wortels, geschrapt en kleingesneden
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 6 dl groentebouillon (van blokje)
    • sap van 1 kleine sinaasappel
    • 2 eetl. fijngesneden dragon, plus wat hele blaadjes, ter garnering
    • 100 g feta, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin ui, wortels en knoflook ca. 5 min. op matig vuur. Zorg dat ze niet kleuren.
    2. Schenk de bouillon en het sinaasappelsap erbij. Voeg de helft van de dragon en wat zout en peper toe. Breng de soep aan de kook en draai het vuur laag. Laat de soep afgedekt 6-8 min. zachtjes koken tot de wortels gaar zijn.
    3. Houd ongeveer een kwart van de kleingesneden groenten apart. Doe de rest van de soep in een keukenmachine of blender en pureer hem grof: hij is het lekkerst als hij nog wat textuur heeft. Breng de soep op smaak met zout en peper.
    4. Schenk de soep terug in de pan en voeg de apart gehouden groenten toe. Verwarm de soep tot het kookpunt. Schenk de soep in kommen en voeg aan elke kom wat verkruimelde feta toe. Garneer de soep met de resterende fijngesneden en hele blaadjes dragon en serveer hem direct.

    Pastinaak-citroensoep met tijm … ander idee

    Maak deze soep met 4 pastinaken in plaats van wortels en bak ze zoals aangegeven in stap 1 met ui en knoflook. Vervang het sinaasappelsap door het sap van ½ citroen en vervang de dragon door fijngesneden blaadjes tijm. Bereid de soep tot stap 3 en pureer vervolgens alle soep glad. Voeg zout en peper naar smaak toe, schenk de soep terug in de pan en roer er 100 g magere verse roomkaas door, zodat deze smelt. Laat de feta achterwege. Strooi er vlak voor het serveren nog wat fijngesneden tijm over.

    … nog sneller

    Als u weinig tijd hebt, kunt u de soep ongepureerd serveren: u krijgt dan een eenvoudige, landelijke en wat grove wortelsoep.

    … werk vooruit

    U kunt deze soep van tevoren bereiden en 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Voeg de feta vlak voor serveren toe. De soep kan ook worden ingevroren: bereid in dat geval de soep tot het begin van stap 4, voeg de kleingesneden groenten toe en laat de soep snel afkoelen. Doe hem over in een diepvriesdoos en zet hem in de diepvries. Zo kunt u hem een maand bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren