Zoete-aardappelcurry met panir

    Zoete-aardappelcurry met panir

    41keer bewaard
    35min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Deze lichte, kleurige curry is rijk aan groenten die antioxidanten leveren en hij is bovendien snel en gemakkelijk te bereiden. Met name zoete aardappelen bevatten veel bètacaroteen en vitamine C en leveren meer vitamine E dan welke andere groente dan ook. Serveer er naanbrood bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 500 g zoete aardappelen (bataten), geschild, in stukjes
    • 1 eetl. mild kerriepoeder
    • 1 eetl. verse gemberwortel, fijngesneden
    • 400 g kleingesneden tomaten uit blik
    • 1 dl groentebouillon
    • 150 g (diepvries)doperwten
    • 250 g panir, in blokjes van 1-2 cm
    • 2 eetl. munt, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 4-5 min. op matig vuur, onder af en toe omscheppen.
    2. Voeg de zoete aardappelen toe en roerbak ze 2 min. mee. Meng er het kerriepoeder en de gember door en bak ze 30 sec. mee.
    3. Voeg de tomaten met vocht toe en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de curry met het deksel op de pan 12-15 min. zachtjes koken, of tot de zoete aardappelen gaar zijn.
    4. Schep de doperwten door de curry en verwarm ze nog 3 min. mee. Voeg de blokjes panir toe en laat de curry nog 2 min. doorwarmen. Voeg zout en peper naar smaak toe, strooi de munt over de curry en serveer direct.

    variaties

    • Panir is een verse Indiase kaas, verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels en zaken met een Surinaams of Hindoestaans assortiment. Ter vervanging kunt u ook haloumi of tahoe gebruiken. * • Strooi voor een knapperig accent kort voor het serveren een handjevol geroosterde amandelen of walnoten over de curry. * • In de herfst kunt u in plaats van zoete aardappelen ook pompoen gebruiken, en de doperwten vervangen door in plakjes gesneden champignons. Op een kille winteravond kunt u een extra snufje kerriepoeder toevoegen.

    INFO

    251 kcal. * 169 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 14 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren