Bosbessensaus

    Bosbessensaus

    4keer bewaard
    20min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept kreeg ik van mijn schoonmoeder. Mijn kinderen schenken het over van alles en nog wat, van pannenkoeken tot vanille-ijs. De saus is warm het lekkerst. Ik raad aan verse bosbessen te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 1/2 kg bosbessen, afgespoeld en uitgelekt
    • 450 ml water
    • 1 eetlepel geraspte citroenschil
    • 600 gr suiker
    • 1 liter water
    • 2 eetlepels citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. De bosbessen in een grote stoofpan met een pureestamper pureren. Water en citroenrasp toevoegen en 5 minuten op een lage vlam laten sudderen. Het fruit zeven om pulp en zaadjes te verwijderen en het sap opvangen.
    2. In een grote sauspan water met suiker onder af en toe roeren aan de kook brengen en tot 125°C verhitten. Bosbessensap toevoegen en 1 minuut laten koken. Citroensap toevoegen en de pan van het vuur halen. Laten afkoelen en in potten gieten. Eventueel invriezen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren