Zuid-Amerikaanse paprikasoep met rundvlees

    Zuid-Amerikaanse paprikasoep met rundvlees

    26keer bewaard
    55min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Deze voedzame maaltijdsoep is een echte oppepper. Dankzij het magere rundvlees, de tomaten, paprika, zoete maïskorrels en romige limabonen krijgt de soep een rijke smaak. Als u er warme tortilla's bij serveert, hebt u een complete maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 g chorizo, in kleine blokjes
    • 450 g magere runderlap, in reepjes van 1 cm breed
    • 800 g kleingesneden tomaten uit blik (2 blikken)
    • 125 g geroosterde paprika's (pot), uitgelekt, in dunne reepjes
    • 400 g limabonen uit blik, uitgelekt
    • 1 theel. gedroogde oregano
    • 1 theel. paprikapoeder
    • 350 g maïs uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 2 eetl. bladpeterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:55min 

    1. Doe de chorizo in een (braad)pan met zware bodem. Bak de worst ca. 5 min. op matig vuur, onder regelmatig omscheppen, tot het vet enigszins smelt en de worst een beetje knapperig wordt. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan. Laat het gesmolten vet in de pan: dit geeft de soep extra smaak.
    2. Doe de reepjes rundvlees in de pan en bak ze ca. 10 min. in het hete vet tot ze rondom goudbruin zijn; roer af en toe door.
    3. Voeg de chorizo weer toe. Schep de tomaten met hun vocht en de paprika's erbij. Schenk er 5 dl water bij. Breng het geheel aan de kook. Voeg de limabonen, oregano en paprikapoeder toe. Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt ca. 30 min. zachtjes koken op laag vuur, of tot het vlees gaar is. Voeg de maïs toe en warm deze nog even goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi er kort voor het serveren de peterselie over.

    kokstips

    •Deze soep kunt u een dag van tevoren al helemaal bereiden. Laat hem volledig afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast. Verwarm de soep op middelhoog vuur, voeg zout en peper naar smaak toe en bestrooi pas kort voor het serveren met fijngesneden peterselie. * •De soep wordt wat lichter als u het rundvlees vervangt door ontbeende, in reepjes gesneden kipkarbonade.

    INFO

    vooraf bereiden * 365 g groente & fruit * 365 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    HellaMinicucci
    0

    Heerlijk! - 20 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren