Rabarbertaart

    Rabarbertaart

    21keer bewaard
    1uur5min


    194 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk verfijnd recept voor cheesecake op basis van verse rabarber en afgemaakt met een laagje zure room. Perfect voor de lente met jonge, verse rabarber.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor de bodem
    • 125 gr bloem
    • 4 el basterdsuiker
    • 125 gr boter
    • Voor de vulling
    • 375 gr rabarber, fijngesneden
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 el bloem
    • 500 gr roomkaas
    • 100 gr basterdsuiker
    • 2 eieren
    • Voor de bovenlaag
    • 225 ml zure room
    • 2 el basterdsuiker
    • 1 tl vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 4. In een middelgrote kom de ingrediënten voor de bodem vermengen. Tot een kruimelig deeg vermengen en dit over de bodem van een springvorm van 23 cm verdelen en licht aandrukken.
    2. In een middelgrote kom rabarberstukjes, 100 gr suiker en 1 eetlepel bloem vermengen. Over de bodem verdelen en 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Uit de oven halen en apart zetten. De oven verlagen tot 180°C/gasstand 4.
    3. In een grote kom roomkaas en 100 gr suiker romig opkloppen. De eieren er 1 voor 1 door kloppen. Over de hete rabarber in de springvorm schenken.
    4. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de vulling stevig is. Zure room erover smeren als de cheesecake nog heet is.
    5. Voor de bovenlaag met zure room: in een kommetje de ingrediënten goed vermengen en over de cheesecake smeren.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Chantal
    van
    3

    Lekker Ik heb witte basterdsuiker gebruikt trouwens. Bodem was goed, niet te knapperig, niet te nat, rabarber was heerlijk zoet en de toplaag maakte het echt af. - 14 mei 2010

    angelique
    van
    2

    Wat een heerlijke frisse cheesecake en een leuke manier om rabarber te verwerken. Ik heb nog een handvol gehakte pecannoten aan het deeg voor de bodem toegevoegd, een lekkere variant al zeg ik het zelf. Mijn man is niet zo'n liefhebber van rabarber, maar vond deze taart heerlijk. - 15 apr 2010

    angelique
    van
    1

    Andere ingrediënten gebruikt. Ik heb een handvol gehakte pecannoten aan het deeg voor de bodem toegevoegd. - 15 apr 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren