Klassieke Spaghetti Carbonara

    Klassieke Spaghetti Carbonara

    72keer bewaard
    40min


    1741 personen hebben dit gemaakt

    De klassieke carbonara - zonder room maar met lekker veel ei en Parmezaanse kaas. Heerlijk en vol van smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 pakje (500 gr) spaghetti
    • 1 el olijfolie
    • 200 gr spekblokjes of pancetta
    • 1 el olijfolie
    • 1 fijngehakte ui
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 4 el droge witte wijn (optioneel)
    • 4 losgekopte eieren
    • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • handvol fijngehakte verse peterselie
    • geraspte Parmezaanse kaas (om over het gerecht te strooien)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de spaghetti beetgaar (al dente) in een grote pan met heet water waar een beetje zout aan toegevoegd is. Giet de spaghetti af, roer er 1 el olijfolie doorheen en zet het opzij.
    2. Bak ondertussen in een grote koekenpan de pancetta of bacon aan totdat het knapperig is. Haal het uit de pan en laat het uitlekken op wat velletjes keukenpapier. Giet het bakvet uit de koekenpan maar laat 2 el achter. Voeg hieraan 1 el olijfolie toe en warm dit op. Voeg de uitjes toe en bak ze op middelmatig vuur aan totdat ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe en bak alles nog 1 minuut. Indien gewenst, voeg de wijn toe en laat het geheel nog 1 minuut doorkoken.
    3. Leg de pancetta of bacon terug in de pan, voeg de beetgare uitgelekte spaghetti toe en roer alles goed door elkaar zodat het mengsel goed wordt verdeeld over de spaghetti en alles goed warm wordt. Voeg eventueel wat olijfolie toe als het te droog is of als de spaghetti aan elkaar plakt. Voeg de geklopte eieren toe en blijf voortdurend roeren totdat het eiermengsel gestold is. Voeg direct 50 gram Parmezaanse kaas toe en roer opnieuw alles door elkaar. Voeg zout en peper toe naar smaak (let erop dat pancetta/bacon en Parmezaanse kaas van zichzelf al erg zout zijn).
    4. Gooi er nog wat fijngesneden peterselie overheen en zet wat extra Parmezaanse kaas op tafel en serveer direct.

    Video

    Spaghetti Carbonara
    Spaghetti Carbonara

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    Patty
    van
    8

    Heerlijk authentiek recept, ik ben dol op de pure smaak van carbonara. Zorg ervoor dat je het vuur laag hebt als je de eieren toevoegt, zodat het langzaam stolt, het moet geen roerei worden ;-) - 09 aug 2010

    van
    5

    Het is ongetwijfeld goed te eten op deze manier, maar in de "klassieke" carbonara zitten geen knoflook, ui, witte wijn of peterselie. Ook zou men dan eigenlijk wangspek (guanciale) in plaats van pancetta (buikspek) moeten gebruiken, maar da's een optional. Belangrijker is dat je eigenlijk überhaupt geen vuur eronder moet hebben als je de pasta bij de eieren voegt! - 21 jan 2014

    LucvandenBos
    2

    Was goed te eten, maar mist nog net iets. Moet wel goed warm zijn! - 08 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren