Klassieke Spaghetti Carbonara

  • 37keer bewaard
  • 40min

De klassieke carbonara - zonder room maar met lekker veel ei en Parmezaanse kaas. Heerlijk en vol van smaak.

Sandy T.

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 1 pakje (500 gr) spaghetti
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr spekblokjes of pancetta
  • 1 el olijfolie
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 4 el droge witte wijn (optioneel)
  • 4 losgekopte eieren
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • handvol fijngehakte verse peterselie
  • geraspte Parmezaanse kaas (om over het gerecht te strooien)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

  1. Kook de spaghetti beetgaar (al dente) in een grote pan met heet water waar een beetje zout aan toegevoegd is. Giet de spaghetti af, roer er 1 el olijfolie doorheen en zet het opzij.
  2. Bak ondertussen in een grote koekenpan de pancetta of bacon aan totdat het knapperig is. Haal het uit de pan en laat het uitlekken op wat velletjes keukenpapier. Giet het bakvet uit de koekenpan maar laat 2 el achter. Voeg hieraan 1 el olijfolie toe en warm dit op. Voeg de uitjes toe en bak ze op middelmatig vuur aan totdat ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe en bak alles nog 1 minuut. Indien gewenst, voeg de wijn toe en laat het geheel nog 1 minuut doorkoken.
  3. Leg de pancetta of bacon terug in de pan, voeg de beetgare uitgelekte spaghetti toe en roer alles goed door elkaar zodat het mengsel goed wordt verdeeld over de spaghetti en alles goed warm wordt. Voeg eventueel wat olijfolie toe als het te droog is of als de spaghetti aan elkaar plakt. Voeg de geklopte eieren toe en blijf voortdurend roeren totdat het eiermengsel gestold is. Voeg direct 50 gram Parmezaanse kaas toe en roer opnieuw alles door elkaar. Voeg zout en peper toe naar smaak (let erop dat pancetta/bacon en Parmezaanse kaas van zichzelf al erg zout zijn).
  4. Gooi er nog wat fijngesneden peterselie overheen en zet wat extra Parmezaanse kaas op tafel en serveer direct.

Video

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (4)

Patty
van
7

Heerlijk authentiek recept, ik ben dol op de pure smaak van carbonara. Zorg ervoor dat je het vuur laag hebt als je de eieren toevoegt, zodat het langzaam stolt, het moet geen roerei worden ;-) - 09 aug 2010

t.smit
van
2

Het is ongetwijfeld goed te eten op deze manier, maar in de "klassieke" carbonara zitten geen knoflook, ui, witte wijn of peterselie. Ook zou men dan eigenlijk wangspek (guanciale) in plaats van pancetta (buikspek) moeten gebruiken, maar da's een optional. Belangrijker is dat je eigenlijk überhaupt geen vuur eronder moet hebben als je de pasta bij de eieren voegt! - 21 jan 2014

LucvandenBos
1

Was goed te eten, maar mist nog net iets. Moet wel goed warm zijn! - 08 mrt 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties