Aardbeientiramisu voor twee

  (80)
  30 minuten

  Deze heerlijk lichte en romige versie van Tiramisu maak ik iedere jaar, al 17 jaar lang, ter viering van onze trouwdag. Het is een makkelijk te maken versie van een klassieker, waarbij de rauwe eieren weggelaten worden maar verse aardbeien worden toegevoegd.


  149 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 2 

  • 1 bakje verse aardbeien
  • 8 el poedersuiker
  • 225 gr mascarpone
  • 8 el (slag)room (probeer room te vinden met een zo hoog mogelijk vetgehalte, bij voorkeur 40%).
  • 2 el likeur met koffiesmaak
  • 18 lange vingers
  • 5 eetelepels koude espresso
  • 1/2 tl cacaopoeder

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in plakjes. Bewaar twee aardbeien voor de garnering en snij 100 gr aardbeien in plakjes (die heb je nodig voor het laagje aardbeien in de Tiramisu).
  2. Stop de rest van de aardbeien en 2 el poedersuiker in een blender/keukenmachine, pureer dit en zet het daarna weg.
  3. Doe de mascarpone, 4 el room, 4 eetelepels poedersuiker en de likeur in een middelgrote kom en meng alles door elkaar met een elektrische mixer (ongeveer 1-2 minuten op middelmatig tot vol vermogen, totdat het mengsel dik geworden is).
  4. Leg 6 lange vingers in een diepe serveerschaal en smeer ze in met ongeveer 1 tl koude espresso. Smeer hierover vervolgens de helft van het kaasmengsel uit en dek af met een laagje aardbeien.
  5. Leg de volgende 6 lange vingers hierboven op, herhaal dezelfde stappen zoals hiervoor beschreven (espresso, kaasmengsel en aardbeien) en dek tenslotte af met de laatste 6 lange vingers.
  6. Doe de overgebleven 4 el room en 2 eetelepels poedersuiker in een kommetje en meng alles door elkaar met een elektrische mixer (ongeveer 1 minuut op middelmatig tot vol vermogen, totdat het mengsel stijf geworden is). Smeer dit over de bovenste laag van de lange vingers.
  7. Bestuif met cacaopoeder en garneer met de 2 hele aardbeien. Giet wat aardbeienpuree op twee bordjes, snij de tiramisu door de helft en plaats beide stukjes ieder op een apart bordje, bovenop de puree.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (80)

  Beoordelingen in het Nederlands (4)

  van
  7

  Ik ben zeker niet vies van de 'gewone' tiramisu, maar dit was wel een heel lekkere variant! Ik denk dat ik het tegen de zomer nog eens maak, als de aardbeien nog wat voller van smaak zijn, maar dit was al een succes.  -  09 feb 2010

  van
  3

  Erg lekker! En wat ik fijn vind aan dit recept voor tiramisu, is dat er geen rauwe eieren in verwerkt worden. Gebruik rijpe, zoete aardbeien, dan kan dit eigenlijk niet misgaan.  -  11 aug 2010

  renettakookt
  2

  Heerlijk!! Dit dessert was een groot succes!  -  18 mei 2010