Bouillabaisse

    Bouillabaisse

    10keer bewaard
    40min


    60 personen hebben dit gemaakt

    Deze eenvoudig te bereiden visschotel is een Franse klassieker uit Marseille. Serveren met een snee geroosterd brood met daarop een lepel rouillesaus.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 175 ml olijfolie
    • 2 uien, in dunne ringen
    • 2 preien, gesneden
    • 3 tomaten, geschild, ontzaad en in stukjes
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 takje verse tijm
    • 1 laurierblad
    • 1 theelepel sinaasappelschil, geraspt
    • 350 gr mosselen, afgespoeld en schoongemaakt
    • 2 liter kokend water
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 kg rode mul of zeebaars
    • 1 mespuntje saffraan
    • 350 gr verse garnalen, gepeld en schoongemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De olie in een grote sauspan verhitten en daarin ui, prei, tomaat en knoflook op een laag vuur onder voortdurend roeren in enkele minuten gaar bakken.
    2. Tijm, laurierblad en sinaasappelrasp toevoegen. Schaaldieren en kokend water toevoegen en doorroeren. Op smaak brengen met zout en peper. Het vuur hoog zetten en 3 minuten laten doorkoken zodat water en olie mengen.
    3. Vis toevoegen en de vlam middelhoog zetten. 12-15 minuten verder koken tot de vis gaar is (ondoorzichtig, zacht en stevig). De vis mag niet uit elkaar vallen.
    4. Proef de bouillabaisse en naar smaak kruiden toevoegen. Saffraan erdoor roeren en de soep in warme terrine of soepborden scheppen. Direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren