Aloo Gobi ki Subzi (Aardappels met bloemkool)
1 / 1 Foto van:  ToughCookie
Blader

Aloo Gobi ki Subzi (Aardappels met bloemkool)

Dit is een eenvoudig en makkelijk recept met aardappels en bloemkool. Serveer er Indiaas brood bij zoals naan of roti, maar zelfs pitabrood kan er goed bij. Garneer met wat koriander als je daar van houdt.

MEDHALEE

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 3 el plantaardige olie
  • 1/4 tl mosterdzaadjes
  • 1 snufje asafoetida poeder
  • 1/4 tl komijnzaad
  • 1 snufje gemalen kurkuma
  • 1 hete groene chilipeper, in lengte gesneden (optioneel)
  • 3 tomaten, in stukjes gesneden
  • 2 el gemalen verse gember
  • 1 aardappel, in blokjes gesneden
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

  1. Verwarm de olie in een pan op middelmatig vuur. Doe de mosterdzaadjes in de pan. Als de zaadjes gaan poppen, voeg dan het asafoetida poeder toe en vervolgens de komijnzaadjes, kurkuma en het groene pepertje. Voeg tenslotte de tomaten en gember toe en bak gedurende een paar minuten aan.
  2. Voeg de aardappel, bloemkoolroosjes, suiker en zout toe en roer goed door elkaar. Bak net zolang totdat de aardappels gaar en de bloemkoolroosjes beetgaar zijn (als je liever iets stevigere bloemkool eet, voeg de roosjes dan pas toe als de aardappels half gaar zijn).

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties