Aloo Gobi ki Subzi (Aardappels met bloemkool)

    Aloo Gobi ki Subzi (Aardappels met bloemkool)

    42keer bewaard
    25min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig en makkelijk recept met aardappels en bloemkool. Serveer er Indiaas brood bij zoals naan of roti, maar zelfs pitabrood kan er goed bij. Garneer met wat koriander als je daar van houdt.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 el plantaardige olie
    • 1/4 tl mosterdzaadjes
    • 1 snufje asafoetida poeder
    • 1/4 tl komijnzaad
    • 1 snufje gemalen kurkuma
    • 1 hete groene chilipeper, in lengte gesneden (optioneel)
    • 3 tomaten, in stukjes gesneden
    • 2 el gemalen verse gember
    • 1 aardappel, in blokjes gesneden
    • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de olie in een pan op middelmatig vuur. Doe de mosterdzaadjes in de pan. Als de zaadjes gaan poppen, voeg dan het asafoetida poeder toe en vervolgens de komijnzaadjes, kurkuma en het groene pepertje. Voeg tenslotte de tomaten en gember toe en bak gedurende een paar minuten aan.
    2. Voeg de aardappel, bloemkoolroosjes, suiker en zout toe en roer goed door elkaar. Bak net zolang totdat de aardappels gaar en de bloemkoolroosjes beetgaar zijn (als je liever iets stevigere bloemkool eet, voeg de roosjes dan pas toe als de aardappels half gaar zijn).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren