Bananen bananenbrood
1 / 1 Foto van:  barbara
Blader

Bananen bananenbrood

  • 4,5 7
  • 67
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 1uur20min

Dit brood is heerlijk en staat bol van de bananen. Al mijn vrienden en familie vinden mijn bananenbrood heerlijk - getoast is het ook heel lekker. Als je dit recept eenmaal geprobeerd heb dan zul je nooit meer overrijpe bananen weggooien! Bekijk ook de video van dit recept.

Shelley Albeluhn

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 250 gr bloem
  • 1 tl baksoda
  • snufje zout
  • 115 gr boter
  • 115 gr bruine suiker
  • 2 losgeklopte eieren
  • 500 gr geprakte overrijpe bananen

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius / Gasovenstand 4. Vet een bakblik (23x13cm) lichtjes in.
  2. Meng de bloem, baksoda en zout in een grote kom.
  3. Meng de boter en bruine suiker in een aparte kom door elkaar. Roer de eieren en geprakte bananen erdoor totdat alles goed gemengd is. Giet het bananenmengsel bij het bloemmengsel en roer door elkaar. Giet het mengsel in de cakevorm.
  4. Bak 60-65 minuten in een voorverwarmde oven. Als je een prikker in de cake steekt die er schoon weer uitkomt, dan is de cake klaar. Laat 10 minuten afkoelen en haal de cake dan uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.

Baksoda

Baksoda wordt ook wel zuiveringszout of natriumbicarbonaat (dubbelkoolzure soda) genoemd. Het helpt het deeg luchtiger te maken. Je kunt dit bij de drogist krijgen of in een speciaalzaak (ook wel onder de naam baking soda). Je kunt baksoda eventueel vervangen door bakpoeder, of zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv bloem met bakpoeder/baksoda. Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

Video

Bananenbrood Bananenbrood

Meer recepten

Beoordelingen (10)

10
van Chef Rob

Eindelijk een goed recept! En lekker! Het bananenbrood uit het blad "Boodschappen" bleek telkens ingezakt uit m'n oven te komen, maar dit recept geeft een heerlijk stevig brood. Ik voegde een theelepel kaneel toe, en verwisselde 50gr. bloem met 50gr. polenta, gebaseerd op het citroenbrood van Bill Granger. Niet onbelangrijk, ik heb 2 afgestreken t.l. bakpoeder gebruikt, ipv 1 t.l. baksoda. Tevens heb ik het brood de laatste 20 minuten afgedekt met aluminiumfolie (ook volgens Granger). Gina33: Ik gebruikte 3 goed rijpe bananen waarmee ik niet aan de 500gr. kwam. Mijn afdektip zou ook het verschil kunnen maken. - 12 jun 2012

9
van Gina33

Ik heb alles volgens recept gedaan, maar krijg een zwarte korst en een kleffe binnenkant. Ik kan me alleen bedenken dat ik teveel bananen heb gebruikt. Gaat het om 500 gram geschild of ongeschild gewicht? - 24 mei 2012

7
van josefien

Ik heb dit recept gemaakt en vond het een heerlijk bananenbrood. Wel heb ik nog een theelepel kaneel toegevoegd. Misschien doe ik er de volgende keer nog wel een handje gehakte walnoten door, dat lijkt me ook een goeie combi! - 14 jan 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties