Banoffee Pavlova

    Banoffee Pavlova

    40keer bewaard
    1uur50min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Zoals de titel al zegt - een heerlijke pavlova met bananenplakjes, caramel saus en slagroom. De perfecte combinatie van twee erg heerlijke desserts gecombineerd in één die je steeds weer zult willen maken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr suiker
    • 2 theelepels maïzena
    • een snuifje wijnsteen
    • Het wit van 4 grote eieren (op kamertemperatuur)
    • Snufje zout
    • een klein scheutje vanille-extract
    • 1 theelepel witte wijnazijn
    • 1 of 2 bananen
    • 230 ml karamelsaus
    • 120 ml slagroom, stijfgeklopt
    • geraspte chocola om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Bekleed een bakplaat met vetvrij bakpapier. Teken een cirkel met 20 cm doorsnee op het papier.
    3. Meng in een kleine kom de suiker, maïzena en wijnsteen. Mix in een grote glazen of metalen kom de eiwitten met zout, vanille en wittewijnazijn tot ze gaan schuimen. Voeg geleidelijk het suikermengsel toe en blijf kloppen met de mixer tot het stijf en glanzend is. Schenk het mengsel in de getekende cirkel op de bakplaat. Strijk de bovenkant en de zijkanten glad met een metalen spatel.
    4. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en zet onmiddelijk de temperatuur lager naar 150°C. Bak het 1 tot 1½ uur tot het een licht goudbruine kleur heeft. Doe de oven uit en laat de deur op een kier en laat de pavlova in de oven geheel afkoelen.
    5. Vlak voor het opdienen: draai de pavlova om op een schaal, en beleg met de plakjes banaan. Schenk karamelsaus over de banaan. Doe daarover de slagroom en bestrooi met chocoladeschaafsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    EdwardBogaard
    1

    Heerlijk nagerecht! Het lastige deel zit 'm in de pavlova. Ik heb het vanille-extract vervangen door echte vanille (schraapsel van de binnenkant van vanillestokjes) en de wijnsteen door gewone bakpoeder (beide pas toegevoegd toen het eiwitmengsel al redelijk stijf was), mixer gebruikt en mooie gerezen pavlova gekregen. De truc is het langzaam laten afkoelen. Tip: gebruik klopfix voor de slagroom, dan blijft dat beter zitten en heb je iets meer tijd tussen opmaak en opdienen. - 26 dec 2012

    0

    Jammer genoeg mislukt... - 26 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren