Borscht (rode bietensoep)

    (2)
    3 uur 20 minuten

    Het kost wat tijd om deze soep te maken maar het is zeker de moeite waard. Ik gebruik er een keukenmachine voor. Het is een hartige soep, ideaal voor koude winterse avonden. Serveer het heet met een toefje zure room.


    37 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1,3 kg runderschenkel
    • 2 el plantaardige olie
    • 1 fijngehakte ui
    • 1,4 liter water
    • 250 gr wortelen, in stukjes van 2,5 cm gesneden
    • 2 stronken selderij, in stukjes van 2,5 cm gesneden
    • 1/3 middelgrote kool, fijngeraspt
    • 500 gr rode bietjes, geschild en geraspt
    • 250 ml tomatensap
    • 1 el citroensap
    • 2 tl basterdsuiker
    • 2 tl zout
    • 1/8 tl gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Bak in een grote pan op middelmatig vuur het vlees bruin in wat olie. Voeg de uien en het water toe, zet het vuur lager en laat het met de deksel op de pan 2 uur langzaam sudderen totdat het vlees zacht is geworden.
    2. Zet het vuur uit en laat het enigszins afkoelen. Voeg de wortelen, selderij, kook, rode bietjes, tomatensap, citroensap, suiker, zout en peper toe. Als het vlees voldoende is afgekoeld, snij het vlees dan van het bot af, snij het in kleine blokjes en doe deze terug in de pan. Laat alles nog 20-30 minuten zachtjes sudderen totdat de groenten zacht zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren