Borscht (rode bietensoep)

    Borscht (rode bietensoep)

    6keer bewaard
    3uur20min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Het kost wat tijd om deze soep te maken maar het is zeker de moeite waard. Ik gebruik er een keukenmachine voor. Het is een hartige soep, ideaal voor koude winterse avonden. Serveer het heet met een toefje zure room.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1,3 kg runderschenkel
    • 2 el plantaardige olie
    • 1 fijngehakte ui
    • 1,4 liter water
    • 250 gr wortelen, in stukjes van 2,5 cm gesneden
    • 2 stronken selderij, in stukjes van 2,5 cm gesneden
    • 1/3 middelgrote kool, fijngeraspt
    • 500 gr rode bietjes, geschild en geraspt
    • 250 ml tomatensap
    • 1 el citroensap
    • 2 tl basterdsuiker
    • 2 tl zout
    • 1/8 tl gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Bak in een grote pan op middelmatig vuur het vlees bruin in wat olie. Voeg de uien en het water toe, zet het vuur lager en laat het met de deksel op de pan 2 uur langzaam sudderen totdat het vlees zacht is geworden.
    2. Zet het vuur uit en laat het enigszins afkoelen. Voeg de wortelen, selderij, kook, rode bietjes, tomatensap, citroensap, suiker, zout en peper toe. Als het vlees voldoende is afgekoeld, snij het vlees dan van het bot af, snij het in kleine blokjes en doe deze terug in de pan. Laat alles nog 20-30 minuten zachtjes sudderen totdat de groenten zacht zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    DriesvanMeeuwen
    3

    Bij mijn weten, en ik ben heel veel in centraal europa geweest en het deze soep daar heel veel gegeten en zelf gemaakt klop dit recept niet. Ten eerste is het een vegetarische soep, vlees verziekt de smaak van de bieten en krijg je de echte smaak nooit zoals die hoort. Er is niet een echte regel voor de groentes maar laat voornamelijk de bovenstaande groentes zo grof mogelijk zonder de bietjes een paar uur trekken ( vergeet niet minimaal een hele bol knoflook erin te doen met de groentes ) zodat er een mooie groenteboullion ontstaat, uiteraard zonder vlees. Haal alle groentes eruit of haal het door een zeef. Doe dan zo veel mogelijk halve of partjes rode bieten erbij ( zeer zeker geen voorgekookte ), Soep mag nu niet meer koken anders wordt de mooie rode kleur bruin. Plusminus 90/95 graden max. Ook moet er verse basilicum en laulier in en het geheime ingredient Balsamico, zit dit er niet in dan zal het nooit als de orginele rode bietensoep smaken ( vergeet niet genoeg peper, deze soep moet pikant wezen voor wat warmte in de koude winters ). Door een zeef halen en de soep is zoals deze wezen moet. Serveren met zure room en/of met een hande tortilinni. Deze soep/boullion is heel lang houdbaar ( zolang er maar geen vlees in getrokken is en er geen groentes in achterblijven ) - 01 nov 2013

    berts
    van
    2

    IK heb 6oo gram rundvlees in kleine partjes en boullion gemaakt. De groente grof gesneden. Een stevige soep, maar lekker. De soep kan iets zoeter, maar dat is een keuze. - 30 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren