Broodpudding met whiskysaus

    Broodpudding met whiskysaus

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    55 personen hebben dit gemaakt

    Dit is de lekkerste broodpudding die ik ooit gegeten heb! Van mijn man mag ik het ieder weekend wel maken!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 losgeklopte eieren
    • 50 gr boter, gesmolten
    • 2 el vanille-extract
    • 2,3 dl melk
    • 4 el basterdsuiker
    • 1 witbrood (500 gr), in blokjes van 2,5 cm gesneden
    • 120 gr gehakte pecannoten
    • Whiskysaus
    • 100 gr basterdsuiker
    • 120 gr boter
    • 120 ml room
    • 60 ml whisky

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius/Gasovenstand 3. Vet een ovenschaal (23x33 cm) licht in.
    2. Roer de eieren, boter, vanille-extract en melk in een grote kom door elkaar. Voeg geleidelijk 4 el suiker toe en roer totdat alle suiker opgelost is.
    3. Verdeel de stukjes brood over de bodem van de schaal. Giet de vloeistof over het brood en zorg ervoor dat het brood volledig bedekt wordt zodat het goed de vloeistof op kan nemen. Strooi er tenslotte nog wat pecannoten overheen.
    4. Bak 60 minuten in een voorverwarmde oven totdat het een mooi lichtbruin kleurtje heeft. Doe ondertussen alle ingrediënten voor het sausje in een klein steelpannetje. Warm dit op middelmatig vuur onder constant roeren op totdat het begint te koken. Giet dan de saus over het afgebakken puddingbrood heen en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren