Cake voor een bruidstaart

    Cake voor een bruidstaart

    15keer bewaard
    1uur20min


    153 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een hele makkelijke luchtige witte cake. Je kunt het beste pas aan de cake beginnen als alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 225 gr zachte boter
    • 600 gr basterdsuiker
    • 7 eieren
    • 1 el vanille-extract
    • 375 gr bloem
    • 1/4 tl bakpoeder
    • 1/4 tl baksoda
    • 225 gr zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (Gasovenstand 3). Vet een bakvorm (afmeting 23x33 centimeter) of ronde cakevorm (met een diameter van 25 centimeter) in met boter en bestuif lichtjes met bloem.
    2. Meng in een grote kom de boter en suiker door elkaar. Klop een voor een de eieren er doorheen (steeds goed mixen voordat je het volgende ei toevoegt) en roer het vanille-extract erdoor. Roer in een aparte kom de bloem, baksoda en bakpoeder door elkaar en voeg toe aan het roommengsel. Roer net zolang totdat alle bloem goed is opgenomen in het mengsel en voeg tenslotte de zure room toe. Roer alles 1-2 minuten goed door elkaar en zorg ervoor dat er geen klontjes meer inzitten. Giet het beslag in de vorm.
    3. Bak 45-60 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon en droog weer uitkomt. Als je een ronde cakevorm hebt gebruikt, laat de cake dan eerste 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en hem op een rooster verder laat afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren