Chocoladecakejes met courgette en chocoladeglazuur

    Chocoladecakejes met courgette en chocoladeglazuur

    13keer bewaard
    40min


    209 personen hebben dit gemaakt

    Chocoladecakejes met courgette en nootjes - lekkerder kan toch niet? Kinderen hebben geen idee dat ze behalve chocola ook nog courgette eten. In plaats van walnoten kun je ook pecannoten gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • cakejes
    • 3 eieren
    • 375 gr bruine suiker
    • 225 ml plantaardige olie
    • 50 gr chocola, gesmolten
    • 250 gr bloem
    • 1 tl bakpoeder
    • 1 tl baksoda
    • 1/2 tl zout
    • 225 gr geraspte courgette
    • 100 gr gehakte walnoten
    • Glazuur
    • 50 gr boter
    • 50 gr cacaopoeder
    • 5 el melk, of zoveel als nodig
    • 1 tl vanille-extract
    • 450 gr poedersuiker
    • Garnering
    • 50 gr halve walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4). Pak twee muffin bakplaten van 12 vormpjes en plaats hierin de papieren vormpjes (24 in totaal).
    2. Mix in een grote kom de eieren en suiker 10 minuten door elkaar totdat het mengsel dik en licht van kleur is. Roer de olie en afgekoelde chocola door het eiermengsel.
    3. Roer in en klein kommetje de bloem, bakpoeder, baksoda en zout door elkaar en roer dit daarna door het eiermengsel. Roer de courgette en walnoten erdoor en schep dit in de muffinvormpjes. Vul de vormpjes voor 2/3 op.
    4. Bak de muffins in 20 minuten gaat (de muffins zijn gaar als je er een satéprikkertjes insteekt en deze er schoon en droog weer uitkomt). Laat de muffins 10 minuten afkoelen en haal ze dan uit de muffinbakplaat. Laat ze daarna helemaal afkoelen.
    5. Terwijl de muffins aan het afkoelen zijn, maak je de chocoladeglazuur klaar. Klop in een grote schaal de boter en cacao goed door elkaar. Voeg melk en vanille-extract toe en klop tot een glad mengsel ontstaat. Klop geleidelijk de poedersuiker erdoor totdat het de gewenste dikte heeft. Voeg eventueel meer melk of suiker toe indien nodig.
    6. Smeer de afgekoelde muffins in met de chocoladeglazuur en garneer met de walnootpartjes.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren