Chocolade-pecantaart
1 / 1 Foto van:  Mr.Ramos
Blader

Chocolade-pecantaart

Dit klassieke Amerikaanse toetje is heel eenvoudig te maken maar toch zal je er zeker indruk op je gasten mee maken tijdens een barbecue of dineetje.

Corwynn Darkholme

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 75 gr boter
  • 50 gr chocolade
  • 3 eieren
  • 125 gr basterdsuiker
  • 1/2 tl zout
  • 250 ml rietsuikersiroop
  • 125 gr pecannootjes, gehalveerd
  • kant-en-klaar deeg voor een zoete taart (genoeg om een taartvorm met een doorsnede van 23 mee te bedekken)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (Gasovenstand 5).
  2. Smelt de boter en chocolade in een pannetje op laag vuur onder constant roeren. Als de chocolade en boter helemaal gesmolten en gemengd is, laat het dan iets afkoelen.
  3. Klop de eieren, suiker, zout, chocolademengsel en de siroop met een mixer door elkaar. Roer de pecannoten door het mengsel heen en schep het in een taartvorm die je bekleed hebt met het kant-en-klare taartdeeg. Snij de stukjes deeg die over het randje hangen af en druk het een beetje netjes aan.
  4. Bak de taart in 40-50 minuten gaar en laat hem buiten de oven afkoelen. Je kunt hem warm serveren, of koud met een toefje slagroom of bolletje vanille ijs.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties