Chocolate chip scones

    (2)
    30 minuten

    Door de stukjes chocola zijn deze scones erg lekker maar het sinaasappelsap maakt ze pas echt bijzonder. Zorg ervoor dat je koude boter gebruikt zodat je een vlokkerige structuur krijgt.


    366 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gr bloem
    • 65 gr suiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 70 gr ongezouten boter, gekoeld en in kleine blokjes gesneden
    • 100 gr chocola, in kleine stukjes gehakt
    • 45 ml sinaasappelsap (of zoveel als nodig)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (Gasovenstand 6). Vet een bakblik licht in.
    2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar. Roer met een grote vork de stukjes boter erdoor totdat het mengsel uit grote kruimels bestaat. Voeg de stukjes chocola toe en vervolgens de sinaasappelsap en kneed alles door elkaar tot een glad deeg.
    3. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een cirkel van ongeveer 23 centimeter breed en 1 centimeter dik. Snij hier 12 rondjes van 6 centimeter dik uit (indien nodig, voeg de restjes deeg samen tot een bal en rol dit opnieuw uit). Leg de scones op een bakplaat.
    4. Bak de scones 12 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze mooi bruin zijn. Leg ze op en rooster om ze af te laten koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren