Kaneelbroodjes (Cinnamon Rolls)

    Kaneelbroodjes (Cinnamon Rolls)

    55keer bewaard
    1uur50min


    392 personen hebben dit gemaakt

    Maak het deeg een dag van tevoren klaar zodat het de hele nacht in de koelkast kan rijzen en bak het de volgende ochtend af voor ontbijt of brunch. Eenvoudig en lekker. Geniet ervan!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 ml melk
    • 75 gr boter
    • 7 gr gist
    • 100 gr basterdsuiker
    • 550 gr bloem
    • 1 tl zout
    • 3 eieren
    • Vulling
    • 115 gr bruine suiker
    • 1 el kaneelpoeder
    • 75 gr rozijnen
    • gehakte nootjes (optioneel)
    • Glazuur
    • 1 tl maïssiroop (corn syrup)
    • 1/2 tl vanille-extract
    • 150 gr gezeefde poedersuiker
    • 2 el room (met een minimaal vetgehalte van 18%)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verwarm in een klein pannetje de melk op totdat er belletjes op komen. Haal het pannetje van het vuur en voeg de boter toe. Roer de boter door de melk totdat het helemaal gesmolten is en laat het vervolgens afkoelen totdat het lauw is.
    2. Los in een grote mengkom het gist op in het melkmengsel, voeg de suiker, 400 gr bloem, zout en eieren toe en roer alles goed door elkaar. Voeg 50 gr bloem toe, roer goed door elkaar, voeg nogmaals 50 gr bloem toe, roer weer goed door elkaar. Doe dit net zolang tot alle bloem op is.
    3. Vet een grote mengkom lichtjes in met olie, leg het deeg hierin en rol heen en weer totdat het deeg helemaal bedekt is met olie. Dek af met een vochtige doek en laat het op een warme plek rijzen totdat het volume verdubbeld is (ongeveer 1 uur).
    4. Laat de lucht uit het deeg ontsnappen en leg het op een licht met bloem ingesmeerde ondergrond. Rol het deeg in een rechthoek van ongeveer 25x35 centimeter. Smeer de kant die het verste van je weg is lichtjes in met wat water. Meng in een klein kommetje de kaneel en 115 gr bruine suiker en verdeel dit over het deeg. Strooi er vervolgens wat rozijnen en gehakte nootjes overheen en rol het deeg op tot een lange rol en druk het eind goed aan.
    5. Snij het deeg in 12 gelijke stukjes en leg ze op een ingevette bakplaat van ongeveer 23x33 centimeter groot. Dek af met folie en laat het 1 nacht in de koelkast rijzen.
    6. Verwarm de volgende ochtend de oven voor op 190 graden Celsius (Gasoven stand 5). Haal de rolletjes uit de koelkast en laat ze gedurende 30 minuten op kamertemperatuur komen.
    7. Bak de rolletjes in 25-30 minuten af, totdat ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben. Meng ondertussen de siroop en vanille-extract in een klein kommetje. Klop de poedersuiker en room er doorheen totdat een dik glazuur ontstaat en zet weg. Giet het glazuur lichtjes over de rolletjes en serveer ze warm.

    Maïssiroop

    Maïssiroop is te verkrijgen bij reform en natuurvoedingwinkels en je kunt het vervangen door vloeibare glucose.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren