Citroen-ijs zonder ijsmachine

    (60)
    3 uur 20 minuten

    Voor dit recept heb je geen ijsmachine nodig. Je kunt het gewoon in de vriezer stoppen.


    74 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote citroen, geperst en de schil geraspt
    • 200 witte basterdsuiker
    • 250 ml melk
    • 250 ml koude room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Doe het citroenschil en de suiker in een keukenmachine en zet aan totdat de citroenschil zeer fijn gemalen is.
    2. Roer in een middelgrote kom het citroenschilmengsel en de melk door elkaar totdat alle suiker is opgelost. Roer dan het citroensap erdoor. Klop in een ander kommetje de room stijf en schep dit voorzichtig door het citroenmengsel heen zodat alles goed gemengd wordt.
    3. Giet het mengsel in een cakevorm (23x13 cm) en dek af met een laagje plastic huishoudfolie. Zet het minimaal 3 uur in de vriezer totdat het hard geworden is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (60)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    7

     -  09 apr 2012

    iemand
    van
    0

    Lekker maar wel wat langer in de vriezer laten  -  06 jun 2016

    van
    0

    Goed recept, resultaat is beter als je het om de 30' omroert met een spatel of klopper gedurende 3u. De plasticfolie daarna op het ijs drukken zodat de ijskristallen wegblijven  -  20 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren