Cranberrysaus met honing en peer

    Cranberrysaus met honing en peer

    8keer bewaard
    30min


    131 personen hebben dit gemaakt

    Verfrissend zoet, zuur en scherp; dit recept is ongelooflijk eenvoudig en een enorme verandering op standaard cranberrysaus. De smaak van cranberry's vermengd zich verrukkelijk met peer, honing en citroen. En het vriest nog goed in ook!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 125 ml water
    • 100 gr basterdsuiker
    • 2 peren, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes
    • 350 gr verse of diepvriescranberry's
    • 350 gr honing
    • 1 eetlepel vers citroensap
    • 1 tl fijngeraspte citroenschil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een middelgrote sauspan op matig hoog vuur water en suiker aan de kook brengen. Peer erdoor roeren en het vuur middelhoog zetten. Onder frequente roeren 3 minuten laten koken, vervolgens cranberry's en honing erdoor roeren. Laten koken tot de cranberry's openbarsten en de saus licht indikt (ong. 5 minuten).
    2. Van het vuur halen en citroensap en citroenrasp erdoor roeren. Tot kamertemperatuur laten afkoelen. Afgesloten in de koelkast bewaren (maximaal een week).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren