Cullen skink (gerookte vissoep)

    Cullen skink (gerookte vissoep)

    2keer bewaard
    1uur30min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Deze soep is een Schotse klassieker afkomstig uit het dorpje Cullen in Morayshire.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg gerookte schelvisfilet
    • 600 ml melk
    • 2 grote, stevige aardappelen, geschild en in blokjes
    • 1 grote ui, zeer fijngesneden
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • een handje verse peterselie ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. In een sauspan op een middelhoog vuur schelvis in de melk leggen. Ong. 15 minuten laten sudderen tot de vis met een vork gemakkelijk uiteen valt. Als de vis gaar is met een schuimspaan uit de pan halen en in een kom leggen. Aardappels en ui aan de melk toevoegen en in ong. 10 minuten gaar sudderen.
    2. De inhoud van de pan in een blender schenken (zo nodig in porties) en tot een gladde, romige saus pureren. Terugschenken in de pan en de vis in flinters aan de soep toevoegen. Voorzichtig opwarmen, maar niet laten koken. Op smaak brengen met peper en peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren