Cullen skink (gerookte vissoep)

    Cullen skink (gerookte vissoep)

    Foto recept: Cullen skink (gerookte vissoep)
    1

    Cullen skink (gerookte vissoep)

    (12)
    1uur30min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Deze soep is een Schotse klassieker afkomstig uit het dorpje Cullen in Morayshire.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg gerookte schelvisfilet
    • 600 ml melk
    • 2 grote, stevige aardappelen, geschild en in blokjes
    • 1 grote ui, zeer fijngesneden
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • een handje verse peterselie ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. In een sauspan op een middelhoog vuur schelvis in de melk leggen. Ong. 15 minuten laten sudderen tot de vis met een vork gemakkelijk uiteen valt. Als de vis gaar is met een schuimspaan uit de pan halen en in een kom leggen. Aardappels en ui aan de melk toevoegen en in ong. 10 minuten gaar sudderen.
    2. De inhoud van de pan in een blender schenken (zo nodig in porties) en tot een gladde, romige saus pureren. Terugschenken in de pan en de vis in flinters aan de soep toevoegen. Voorzichtig opwarmen, maar niet laten koken. Op smaak brengen met peper en peterselie.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (12)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren