Eenvoudig gegrilde lamskarbonade

    Eenvoudig gegrilde lamskarbonade

    5keer bewaard
    16min


    232 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke, eenvoudige marinade voor lamskarbonade is het lekkerst voor barbecue of grill.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 el witte wijnazijn
    • 2 tl zout
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1 ui, in dunne plakjes
    • 2 el olijfolie
    • 1 kg lamskarbonade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:16min 

    1. Azijn, zout, peper, knoflook, ui en olijfolie in een hersluitbare plastic zak vermengen tot het zout is opgelost. Lamsvlees toevoegen, een sauslaagje geven en 2 uur in de koelkast laten intrekken.
    2. De barbecue matig heet laten worden.
    3. Het lamsvlees uit de marinade halen. De ui die aan het vlees zit mag u laten zitten. De marinade weggooien. De blote stukken bot in aluminiumfolie wikkelen zodat ze niet verbranden. Op de barbecue tot gewenste gaarheid roosteren (ong. 3 minuten per kant voor medium). U kunt de karbonaadjes ook in de oven grillen (ong. 5 minuten per kant voor medium).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren