Eenvoudige mini cheesecakes

    Eenvoudige mini cheesecakes

    26keer bewaard
    45min


    478 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk recept en een ideaal tussendoortje om mee te nemen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 5 el koekkruimels
    • 1 el basterdsuiker
    • 1 el boter, gesmolten
    • 200 gr zachte roomkaas
    • 4 el basterdsuiker
    • 1,5 tl citroensap
    • 1/2 tl geraspte citroenschil
    • 1/4 tl vanille-extract
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius/Gasovenstand 3. Vet een 6-stuks muffinbakplaat in, of gebruik papieren cakevormpjes.
    2. Meng in een middelgrote kom de koekkruimels, suiker en boter met een vork goed door elkaar. Doe een eetlepel van dit mengsel in de bodem van ieder muffinvormpje en druk het stevig aan. Bak 5 minuten in de voorverwarmde oven, haal het uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven aanstaan.
    3. Klop de roomkaas, suiker, citroensap, citroenrasp en vanille-extract door elkaar tot het luchtig is. Roer het ei erdoor.
    4. Vul de muffinvormpjes tot 3/4 op met het roomkaasmengsel en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze uit de vormpjes verwijderd. Zet ze in de koelkast totdat je ze serveert.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren