Eenvoudige pizza van de barbecue

    (79)

    Deze pizza maak je klaar op de barbecue. Hij is erg lekker en je kunt eindeloos variëren. De truc is om eerst de ene kant van de pizza te bakken en pas daarna het beleg erop te leggen.


    80 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kant-en-klare pizzabodem (ongekookt)
    • 225 gr geraspte mozarella
    • 250 gr tomatensaus
    • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
    • 50 gr verse champignons, in dunne plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de barbecue voor op de hoogste stand en vet het rooster lichtjes in met olie.
    2. Leg de pizzabodem 5 minuten op de barbecue (of langer/korter, afhankelijk van hoe gaar je hem zelf lekker vindt) en keer hem om. Beleg hem met tomatensaus, kaas, paprika en champignons.
    3. Doe de deksel van de barbecue dicht en laat de pizza in 5-10 minuten gaar worden (totdat de kaas gesmolten is en lekker bubbelt).

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (79)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren