Steak Diane

    Steak Diane

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    75 personen hebben dit gemaakt

    Zoekt u een rijke, geraffineerde maaltijd, probeer dan deze geflambeerde entrecote met ui, mosterd en een champignonroomsaus.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 entrecotes
    • een flinke klont boter
    • 4 eetlepels whisky
    • 1 gesnipperde ui
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 125 ml rode wijn
    • scheutje worcestersaus
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 50 gr champignons, in plakjes
    • 8 eetlepels Franse mosterd, apart te verwerken
    • 250 ml room (probeer room te vinden met een zo hoog mogelijk vetgehalte, bij voorkeur 40%).

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Leg de entrecotes tussen 2 laagjes keukenfolie en sla het met een malsmaker zacht.
    2. In een koekenpan op een matig heet vuur de boter smelten en verhitten tot het begint te roken. Bak de steaks 1-2 minuten per kant tot ze gebruind zijn. Schenk er whisky over en ontvlam ze voorzichtig. Als het vlees geflambeerd is uit de pan halen en apart zetten.
    3. In dezelfde koekenpan ui en knoflook op een middelhoog vuur zacht bakken. Rode wijn, worcestersaus, zout en peper erdoor roeren en goed vermengen. Champignons erdoor roeren en 5 minuten al roerend laten bakken.
    4. Intussen 1 kant van de steaks met 2 eetlepels Franse mosterd insmeren. Leg ze met de mosterdkant naar beneden voorzichtig op de saus in de koekenpan en besmeer de andere kant ook met 2 eetlepels mosterd. 2-3 minuten per kant bakken. De steaks uit de saus halen en warmhouden.
    5. De room door de champignonsaus roeren en tot een zacht sudderen brengen. Het vuur matig laag zetten, de steaks weer in de saus leggen en 1 minuut laten sudderen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren